Surovi profesionalizam

Rafa Nadal nije pokazao razumijevanje za Osakine suze: “Žao mi je, ali imamo sjajne živote i zarađujemo ogroman novac”

Portal Novi list

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Razumijem da Naomi jako pati zbog mentalnih problema koje ima i samo joj mogu poželjeti da se oporavi i bude dobro. Ipak, u životu ništa nije savršeno i mora biti spremna i na to - poručio je Španjolac



RIJEKA Poraz  Naomi Osake od Ruskinje Veronike Kudermetove  u 2. kolu Indian Wellsa ostat će upamćen po svojevrsnom emotivnom slomu japanske tenisačice. Osaka se rasplakala nakon dobacivanja s tribina, a mnoge kolege i kolegice tenisačice su pokazale razumijevanje za japansku igračicu koja je imala već određenih psiholoških problema. Među njima nije Rafa Nadal, koji je ponudio malo drugačije razmišljanje.


– Najlakše bi mi bilo da kažem da se osjećam užasno zbog onog što se dogodilo i da to nikad ne bi smjelo da se događa, ali u stvarnom svijetu se takve stvari događaju. Moraš to prihvatiti. Žao mi je, ali smatram da imamo sjajne živote i da smo pravi sretnici koji mogu uživati u nevjerojatnim stvarima zbog toga što smo tenisači. Zarađujemo ogroman novac. Iako je to strašno čuti, moramo biti spremni na to i oduprijeti se tim stvarima koje se događaju kada ste izloženi ljudima. Kao što volimo kad nas ljudi podržavaju, moramo prihvatiti i ove druge stvari. Razumijem da Naomi jako pati zbog mentalnih problema koje ima i samo joj mogu poželjeti da se oporavi i bude dobro. Ipak, u životu ništa nije savršeno i mora biti spremna i na to – rekao je Španjolac.