Wimbledon

Rafa Nadal nakon više od četiri sata igre režirao preokret protiv Taylora Fritza

Portal Novi list

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Rafa Nadal/Foto REUTERS

Nadal, koji je ranije ove godine slavio na Australian Openu i Roland Garrosu, u srijedu se osim protiv Fritza borio i protiv svojih ozljeda, ali je uspio pronaći put do pobjede



RIJEKA  Veliki Španjolac Rafael Nadal ostao je u igri za osvajanje kalendarskog Grand Slama zahvaljujući 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (4) pobjedi protiv Amerikanca Taylora Fritza u četvrtfinalu Wimbledona nakon četiri sata i 20 minuta igre.


Nadal, koji je ranije ove godine slavio na Australian Openu i Roland Garrosu, u srijedu se osim protiv Fritza borio i protiv svojih ozljeda, ali je uspio pronaći put do pobjede iako je zaostajao sa 0-1 i 1-2 u setovima. Osim ozljede stopala, koja ga muči od početka turnira, Nadal je tražio i liječničku pomoć zbog ozljede trbušnih mišića, no nije se predavao te je na kraju ostvario veliki preokret.


Nadal će u polufinalu u petak igrati protiv Australca Nicka Kyrgiosa koji je ranije u četvrtfinalu svladao Čileanca Cristiana Garina sa 6-4, 6-3, 7-6 (5). Za 27-godišnjeg kontroverznog Australca ovo je najveći uspjeh u dosadašnjoj karijeri, po prvi je put stigao u polufinale nekog Grand Slam turnira, nakon što je u Wimbledonu 2014. i na Australian Openu 2015. zaustavljan u četvrfinalima.




Polufinale su još u utorak izborili branitelj naslova Srbin Novak Đoković i Britanac Cameron Norrie.


 


ČETVRTFINALE:


Nick Kyrgios (Aus) – Cristian Garin (Čile) 6-4, 6-3, 7-6 (5)


Rafael Nadal (Špa/2) – Taylor Fritz (SAD/11) 3-6, 7-5, 3-6, 7-5, 7-6 (4)