Prvi put u povijesti jedna utakmica NFL lige će se odigrati u Južnoj Americi

Hina

Isto tako, bit će to prva utakmica odigrana u petak navečer u NFL ligi nakon 1970. godine



SAO PAULO  Brazilski Sao Paulo bit će 6. rujna ove godine domaćin utakmice prvog tjedna nove sezone američkog nogometa (NFL liga) između Philadelphia Eaglesa i Green Bay Packersa.


Dvoboju će domaćin biti Corinthians Arena te će biti premijerni u povijesti koji će se odigrati na tlu Južne Amerike. Isto tako, bit će to prva utakmica odigrana u petak navečer u NFL ligi nakon 1970. godine.


„Uistinu smo sretni što ćemo mi i Philadelphia biti dio ovog povijesnog dvoboja“, izjavio je direktor Green Bayja Mark Murphy.




Ove dvije momčadi već su igrale izvan granica Sjedinjenih Američkih Država pa je tako Philadelphia gostovala na Wembleyju 2018. godine i igrala protiv Jacksonvillea, dok je Green Bay nastupio na stadionu londonskog Tottenhama protiv New York Giantsa tijekom 2022. godine.


Utakmice NFL lige dosad su se igrale u Londonu te Njemačkoj, a u međuvremenu je i grad Madrid izrazio želju za domaćinstvom takvog sportskog spektakla.


Brazilski navijači mogu biti uvjereni u kvalitetnu predstavu u Sao Paulu jer su prošle sezone i Philadelphia i Green Bay izborili nastup u doigravanju.