Vall di Fiemme

Prvenstvo novinara skijaša: Odlični predstavnici PGŽ-a

Mira Jelačin

Foto: Mira Jelačin Mikuličić

Foto: Mira Jelačin Mikuličić



Oko dvjestotinjak novinara i njhovih gostiju iz cijele Hrvatske, zajedno s kolegama gostima iz Slovenije, Italije, Njemačke, Austrije, pa čak i iz Velike Britanije i Belgije, sudjelovalo je na prvenstvu hrvatskog SKI kluba Novinar. Prvenstvo je održano na prelijepim stazama talijanskog skijaškog cetra Pampeago/ Oberegen u predivnoj Vall di Fiemme koje je još jednom ugostilo hrvatske novinare i njihove goste.


U žestokoj konkurenciji nije bilo lako doći do medalja. Novinari Primorsko-goranske županije ponovo su osvjetlali obraz. Branka Malnar Travaš osvojila je prvo mjesto, Rino Gropuzzo bio je srebrni dok je Ici Mikuličiću ove godine izmakla medalja za samo nekoliko stotinki, a Danijel Popović plasirao se kao peti. Novinarka Elvira Tripović s HRT-a osvojila je zlatnu medalju u svojoj kategoriji i sve Istrane učinila ponosnima.


Hrvatski klub Novinar član je vrlo utjecajne i dobro organizirane svjetske organizacije novinara skijaša SCIJ koja između ostalog svake godine organizira Svjetsko prvenstvo novinara. Tako je ovo hrvatsko natjecanje na Pampeagu (Vall di Fiemme) ujedno izborni dio za hrvatsku reprezentaciju koja će i ove godine sudjelovati na svjetskoj smotri novinara skijaša. Kolege koji su osvojili neko od odličja kandidati su za svjetsko prvenstvo.




Sedam se dana uživalo na izvrsno pripremljenim bezbrojnim stazama u čak tri međusobno povezana velika zimska centra. Nekima je bio najdraži Pampeago, drugima Obereggen. Mnogi su najviše uživali na Bellamonteu, koji s jedne strane ima blage staze, a s druge strme i odlično pripremljene piste što se spuštaju do krasne Moene. Veliki dio novinara skijaša oduševljen je Alpama Cermis što se dižu u nebo iznad pitoreskonog Cavalesea nudeći izvrsne mogućnosti za sve vrste skijaša, od početnika do onih najvještijih.


Naravno ne smijemo zaobići ni kolege koji se bave nordijskim skijanjem, po mnogima vrlo zahtjevnom disciplinom, za koju u Teseru postoji centar s trima stazama, a svake godine tamo se održava Svjetski kup u nordijskim disciplinama pa posjetitelji mogu uživati u gledajući najbolje svjetske skijaše-nordijce.


Vall di Fiemme i ove je godine pružila nebrojene mogućnosti za bavljenje zimskim sportovima.