Australian Open

Prva tenisačica svijeta za svega 64 minute igre izborila finale Australian Opena

Hina

Ashleigh Barty/Foto REUTERS

Ashleigh Barty/Foto REUTERS

ko pobjedi u subotnjem finalu Barty će postati prva Australka koja je osvojila Australian Open nakon 1978. godine kada je trijumfirala Chris O'Neil



MELBOURNE Prva tenisačica svijeta Australka Ashleigh Barty prva je finalistica Australian Opena nakon što je u četvrtak u polufinalu pobijedila Amerikanku Madison Keys sa 6-1, 6-3 u meču koji je trajao samo 64 minute.
Sa tri breaka Barty je lakoćom dobila prvi set, a u drugom dovoljan joj je bio break u šestom gemu za konačnu pobjedu. U dosadašnjih šest mečeva na Australian Openu još nije izgubila set.


Za aktualnu pobjednicu Wimbledona ovo je prvo finale na Australian Openu. Također, to je prvo finale za Australce na domaćem Grand Slamu od 2005., kada je Lleyton Hewitt u finalu izgubio od Rusa Marata Safina.


U polufinalu će igrati protiv bolje iz susreta Poljakinje Iga Swiatek i Amerikanke Danielle Collins. Ako pobjedi u subotnjem finalu Barty će postati prva Australka koja je osvojila Australian Open nakon 1978. godine kada je trijumfirala Chris O’Neil.