Kvalifikacije za Euro kup

Primorjaši u nedjeljnoj matineji protiv Solarisa zaključuju kvalifikacijski turnir na Kantridi: “Najvažnije je zaustaviti Petkovića”

Igor Duvnjak

Darko Brguljan/Foto M. LEVAK

Darko Brguljan/Foto M. LEVAK

Solaris je dobra momčad, vrlo nezgodan je suparnik - rekao je Damir Glavan, dopredsjednik kluba



 RIJEKA U redovima vaterpolista Primorja EB je nakon pobjede nad Oradeom i prolaska kvalifikacijske skupine Euro kupa vladalo zadovoljstvo, izrazio ga je tako i dopredsjednik kluba Damir Glavan, trofejni igrač, uz ostalo i finalist Olimpijskih igara.


– Ovog puta smo bili odlični praktički od prve minute – ocijenio je Glavan. – Držali smo utakmicu stalno u svojim rukama, najbliži su nam gosti iz Oradee bili u posljednjoj četvrtini kada su došli na 9:7. Imali smo čvrstu obranu. U napadu je pak bilo dosta pokretljivosti, a i realizacija je bila dobra. Viđeno je i naših naših kontri, individualnih i momčadskih, pogotovo u prvom dijelu utakmice.


Glavan je, gledajući na današnju posljednju utakmicu u matineji (10 sati) sa Šibenčanima, apostrofirao kvalitete Antonija Petkovića.




– Solaris je dobra momčad, vrlo nezgodan je suparnik. Jako su puno dobili povratkom Petkovića. Dobar je u svim segmentima, od realizacije do pas igre u napadu. Najiskusniji je i najvažnije će biti njega zaustaviti. Uspjemo li ga neutralizirati bit će obavljen veliki posao – zaključuje Glavan.