Automobilistički spektakl

Premijerno izdanje Čavle rally Challengea okupit će više od 70 posada iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske

Miroslav Krpan

Edi Milokanović, Achille Guerrera, Rea Čargonja, Ivana Cvitan Polić i Robert Žiković

Edi Milokanović, Achille Guerrera, Rea Čargonja, Ivana Cvitan Polić i Robert Žiković

Subotnji program kreće od 8.36 sati prvim brzincem na stazi, potom BI Platak i nastavak na BI Gornje Jelenje. I tako tri puta, sve do ciljne rampe, ponovo u Čavlima u 16 sati



ČAVLE  Grobnički oktanski »medeni mjesec« od čak pet vikenda u nizu nastavlja se od sutra do nedjelje, kada se održava prvo izdanje Čavle rally Challengea 2022, što je predstavljeno u Domu kulture Čavle, s nadom da će iz godine u godinu izrastati u veliku i prepoznatljivu oktansku priredbu s daleko većim brojem sudionika.


– Prva ideja o svojevrsnom »rally showu«, po ugledu na talijansku Monzu, rodila se prije godinu dana. Sada smo, uz pokrovitelje i partnere, pred realizacijom trodnevne manifestacije što će objediniti završnicu prvenstva PH-a i Međunarodnog zonskog PH-a u reliju, ali i na grobničkom automotodromu već tradicionalnu i čestu priredbu Rally in Circuit Championship. Na startu očekujemo više od 70 posada iz Hrvatske, Italije, Slovenije i Mađarske, a svaka se na svojevrstan način razlikuje konceptom. Tako će za PH objediti devet brzinaca, prvo stazom Automotodroma Grobnik, potom dionicama na Platku i Gornjem Jelenju, svaka tri puta. Automotodrom će biti isključiva baza 40-ak posada RiC-a, koji startaju nakon sudionika našeg državnog prvenstva, da bi u nedjelju, vožnjom po stazi, tri puta u smjeru suprotnom od uobičajenog, zaključili svoj nastup – rekao je Edi Milokanović, predsjednik organizacijskog odbora.


Organizator je Autoklub Poreč Motorsport, uz suorganizaciju AKOK Skok racinga 1993 iz Gambetića, partneri u organizaciji Automotodrom Grobnik i talijanski suorganizator, dok su pokrovitelji domicilna Općina i TZ.




– U proljeće smo imali WRC, a sada se na zalasku sezone relijaši ponovno vraćaju. Vjerujemo da ćemo u samom centru Čavala, na glavnom mjesnom parkiralištu iza Doma kulture, imati zanimljiv sportski, gastronomski i zabavni program – istaknula je Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle.


U okviru bodovanja PH-a i Međunarodnog zonskog prvenstva Hrvatske nastup je najavilo 30 posada. Oni najbolji borit će se i za naslove ovogodišnjih prvaka, tako da »fajt« na stazama neće izostati.


Petak je od 8 do 13.30 sati rezerviran za verifikaciju posada i tehnički prijam automobila u Domu kulture i njegovu zaleđu, od 15 do 15.45 sati slijedi Shakedown na stazi Automotodroma Grobnik, te od 16.45 sati okupljanje svih vozila na parkiralištu u centru Čavala, uoči ceremonijalnog starta koji je zakazan u 18 sati.


Subotnji program kreće od 8.36 sati prvim brzincem na stazi, potom BI Platak i nastavak na BI Gornje Jelenje. I tako tri puta, sve do ciljne rampe, ponovo u Čavlima u 16 sati. Vozi se itinererom dugim 157,04 kilometra, od čega na devet brzinaca otpada 75,18 kilometara.