Podrška sportu

Premijer Plenković primio predsjednike sportskih saveza loptačkih sportova: “Razgovaralo se i o povećanju izdvajanja za sport”

Hina

Detalj s primjerma u Banskim dvorirma/Foto PIXSELL

Detalj s primjerma u Banskim dvorirma/Foto PIXSELL

Na sastanku su bili Ante Baković, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Perica Bukić, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza i Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza



ZAGREB  Premijer Andrej Plenković održao je u utorak sastanak u Banskim dvorima s predstavnicima sportskih saveza, priopćeno je iz Vlade.


Predsjednik Vlade Plenković kazao je da su sportski uspjesi snažno pridonijeli brendiranju Hrvatske u svijetu te istaknuo da će Vlada nastaviti s financijskom podrškom sportu i razvijanjem infrastrukture za širenje dostupnosti sportskog sadržaja. Naglasio je da su ulaganja i populariziranje sporta korisni za hrvatsko društvo u cijelosti, posebice među djecom i mladima kojima su sportske vrijednosti važne i u smislu aktivnog i zdravog načina života.


Predstavnici sportskih saveza izrazili su zadovoljstvo povećanjem izdvajanja za sport tijekom mandata Vlade, a na sastanku se razgovaralo o održivijem razvoju sustava sporta, povećanju izdvajanja i poticanju ulaganja u sport te o daljnjoj provedbi Nacionalnog programa sporta.




Na sastanku su bili Ante Baković, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza, Stojko Vranković, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza, Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Perica Bukić, dopredsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza i Zoran Gobac, dopredsjednik Hrvatskog rukometnog saveza.


Na sastanku su uz predsjednika Vlade sudjelovali potpredsjednik Vlade i ministar financija Zdravko Marić i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac