Veliki zaokret

Predsjednik MOO-a poručuje: “OI u Tokiju mogle bi se održati i ukoliko ne bude otkriveno cjepivo”

Hina

Kompleksnija natjecanja poput Tour de Francea, koji je završio u nedjelju, pokazala su nama i svijetu da je moguće organizirati sigurna sportska natjecanja bez cjepiva - rekao je Thomac Bach



TOKIO Olimpijske igre u Tokiju sljedeće ljeto mogle bi se održati i ako cjepivo protiv koronavirusa ne bude otkriveno, izjavio je u četvrtak predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach.


“Sport se vraća sporo, ali sigurno u svijet i jedan veliki dio sportskih događaja uspješno je organiziran nedavno, posebice utakmice u različitim japanskim ligama”, dodao je Bach.


“Kompleksnija natjecanja poput Tour de Francea, koji je završio u nedjelju, pokazala su nama i svijetu da je moguće organizirati sigurna sportska natjecanja bez cjepiva”, istaknuo je.




“Otkriće cjepiva i brzi testovi na koronavirus svakako bi olakšali održavanje OI”, nastavio je Bach.


Ljetne olimpijske igre koje su se u glavnom japanskom gradu trebale održati ovo ljeto odgođene su zbog pandemije za sljedeće ljeto i počet će  23. srpnja 2021., a organizatori su u više navrata ponavljali da će se Igre održati u bilo kojem obliku i da će biti sigurne za gledatelje kao i za ntjecatelje.


Navodeći kako pred oganizatorima Igara u Japanu i pred MOO-om stoje veliki izazovi u organizaciji OI-a, Bach je istaknuo da je nemoguće pripremiti se za sve scenarije  te da zato organizatori ne daju preuranjene izjave.


“Svi smo na istom brodu, jedina stvar koju moramo raditi je veslati u istom smjeru”, rekao je predsjednik MOO-a pozivajući da se radi marljivo i da se u datom trenutku donesu prave odluke.


“Siguran sam da ćemo uspjeti organizirati OI koje će biti povijesne. Zajedno ćemo od njih napraviti uspjeh”, istaknuo je predsjednik MOO-a.