Superliga odbojkašica

Pred riječkim odbojkašicama je još jedna utakmica u kojoj mogu osigurati ostanak u ligi

Katarina Blažević

Tea Pavačoć/Foto M. LEVAK

Tea Pavačoć/Foto M. LEVAK

Kalkulacija više nema, moramo pobijediti kako god znamo i umijemo - rekla je Tea Pavačić



RIJEKA Odbojkašice Rijeke večeras (19.30 sati) na Trsatu imaju prvu meč-loptu za ostanak u ligi. Ostala su tri kola do kraja sezone, a ako Riječanke danas svladaju Ribola Kaštelu, praktički će osigurati toliko željeni ostanak u superligaškom društvu.


– Ribola Kaštela igra bolje otkako je promijenila trenera, u prošlom kolu je uzela dva seta i vodećoj Mladosti… Ali nama su itekako potrebni ti bodovi i zato mislim da će to prije svega biti dobra utakmica. Naravno, mi se nadamo da će ona završiti našom pobjedom jer su nam oba boda imperativ – govori Tea Pavačić, ove sezone jedna od najvažnijih igračica u sastavu trenera Krešimira Jurića.


Pobjeda nad Ribola Kaštelom na papiru ne bi bila nikakvo iznenađenje. U prvom međusobnom susretu ove sezone u Kaštel Starom Riječanke su slavile 3:1.




– Imaju dobre napadačice, ali tada smo ih uspjele svladati jer smo bile neopterećene. Sada je ipak veći pritisak jer moramo pobijediti, ali je i veća motivacija. Puno toga ovisi o nama, kako ćemo ući u susret. Kalkulacija više nema, moramo pobijediti kako god znamo i umijemo. Nemamo lagan raspored do kraja, moramo upisati barem jednu pobjedu u zadnja tri susreta i dati sve od sebe da si olakšamo situaciju – zaključila je Tea Pavačić.