Turnir u Montrealu

Pomor favorita u Montrealu, ispali su prvi, drugi, treći i peti nositelj, Serena Williams otišla u suzama

Hina

Serena Williams/Foto REUTERS

Serena Williams/Foto REUTERS

Amerikanac Tommy Paul je na putu do Marina Čilića svladao Carlosa Alcaraza



MONTREAL Srijeda je bila vrlo loš dan za najbolje rangirane tenisače na ATP Masters 1000 turniru u Montrealu, gdje su već u prvom nastupu svoj put završili prvi, drugi, treći i peti nositelj, Rusi Medvjedev i Rubljov, Španjolac Alcaraz i Grk Tsitsipas.


Prvo je Amerikanac Tommy Paul svladao ovogodišnjeg umaškog finalistu i četvrtog tenisača svijeta Carlosa Alcaraza, koji je nakon osvajanja prvog seta poveo sa 4-1 u drugoj dionici te propustio meč-loptu kod vodstva 7-6 u ‘tie-breaku’. Paul je na kraju slavio sa 6-7 (4), 7-6 (7), 6-3 i u osmini finala će igrati protiv najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića koji je s uvjerljivih 6-3, 6-2 svladao Rusa Karena Hačanova.


Nakon Alcaraza turnir je završio i za prvog tenisača svijeta te branitelja naslova na kanadskom Mastersu Danila Medvjedeva, koji je također osvojio prvi set u dvoboju protiv Australca Nicka Kyrgiosa. No, finalist ovogodišnjeg Wimbledona i pobjednik prošlotjednog turnira u Washingtonu, nastavio je svoj pobjednički niz preokrenuvši događaje u drugom i trećem setu, u kojem je od 2-2 nanizao četiri gema za pobjedu 6-7 (2), 6-4, 6-2. Pritom valja istaknuti da je Medvjedev imao samo dvije prilike za ‘break’ i da je Kyrgios obje spasio.




U noćnom dijelu programa svoj su put završili treći i peti nositelj, Grk Stefanos Tsitsipas i Rus Andrej Rubljov.


Serenin oproštajni meč

Serena Williams je u noći sa srijede na četvrtak odigrala svoj posljednji meč na WTA Touru u Kanadi, gdje ju je u 2. kolu WTA 1000 turnira u Torontu sa 6-2, 6-4 svladala aktualna olimpijska pobjednica, Švicarka Belinda Benčić.


Williams je tekstom u novom izdanju Voguea najavila svoj oproštaj od igračke karijere na ovogodišnjem US Openu, a ovo je bio prvi meč 40-godišnje teniske legende otkako je ta priča dospjela u javnost.


“Volim igrati ovdje, oduvijek sam voljela igrati ovdje. Žao mi što nisam odigrala bolje, ali Belinda je danas doista dobro igrala. Bila su ovo zanimljiva 24 sata. Puno je emocija”, rekla je Serena Williams u intervjuu neposredno nakon meča koji je često bio prekidan ovacijama s tribina stadiona u Torontu.


“Kao što sam napisala u tekstu, loša sam u oproštajima. No, zbogom Toronto“, rekla je kroz suze osvajačica 23 pojedinačna Grand Slam naslova kojoj su za oproštaj od ovog turnira darovali dresove Toronto Raptorsa i Toronto Maple Leafsa s brojem 22 u znak sjećanja na posljednji nastup u Kanadi.


Sljedeća postaja na ovoj Sereninoj oproštajnoj turneji je Cincinnati, gdje će zaigrati na Western and Southern Openu, još jednom WTA 1000 turniru, a sve će kulminirati nastupom na njezinom posljednjem US Openu, turniru na kojem je 1999. kao 17-godišnja zvijezda u usponu osvojila prvi od 23 Grand Slam naslova.

Prošlogodišnjeg polufinalistu Tsitsipasa zaustavio je britanski kvalifikant Jack Draper (ATP – 82.) svladavši petog tenisača svijeta sa 7-5, 7-6 (4). U svom prvom nastupu na kanadskom Mastersu 20-godišnji Draper je stigao do najboljeg rezultata na Masters 1000 turnirima, na kojima je do Montreala imao samo jednu pobjedu iz Miamija ove godine.


Stopostotan učinak Britanac u drugom kolu upotpunio je Daniel Evans (ATP – 39.) koji je sa 6-4, 6-4 nadigrao osmog tenisača svijeta i polufinalistu prošlotjednog turnira u Washingtonu Andreja Rubljova.


Svi mečevi osmine finala na rasporedu su u četvrtak i u noći na petak po srednjoeuropskom vremenu. Marin Čilić i Tommy Paul će igrati četvrti meč na terenu Rogers, drugom po veličini u teniskom kompleksu u Montrealu, gdje će program započeti u 12 sati po lokalnom, odnosno 18 sati po srednjoeuropskom vremenu. Očekivani početak tog dvoboja je oko ponoći po hrvatskom mjerenju vremena.