Pripreme u Imperiji

Podmlađena vaterpolska reprezentacija minimalno svladala Talijane u trening ogledu

Hina

Ivica Tucak/Foto REUTERS

Ivica Tucak/Foto REUTERS

Od igrača koji su nastupali na Olimpijskim igrama u Tokiju utakmicu su odigrali samo Luka Bukić i Ante Vukičević



ZAGREB Pomlađena i izmijenjena muška vaterpolska reprezentacija Hrvatske od nedjelje je u Italiji na mini-pripremama kojima je započeo novi ciklus priprema za predstojeća natjecanja, a izbornik Ivica Tucak zadovoljan je viđenim u službenoj prijateljskoj utakmici u kojoj su njegovi igrači nadigrali domaćina sa 12-11 (1-1, 3-2, 5-3, 3-5).


“Odigrali smo uistinu odličnu utakmicu, komplimenti i čestitke igračima. Utakmica nema rezultatski značaj, no meni kao treneru pokazala je što i kako dalje. Ove sparing pripreme s Italijom donijele su nam puno toga. Ponovit ćemo ih i u prosincu kada će Talijani biti naši gosti u Zagrebu”, izjavio je Tucak nakon dvoboja.


“Imam vjeru u ovu reprezentaciju. Naravno da će trebati puno vremena i strpljenja, na početku smo novog ciklusa. Ovi igrači koji trebaju povjerenje svih nas, no već danas su pokazali da će hrvatski vaterpolo i dalje biti u europskom i svjetskom vrhu”, dodao je izbornik.




Od igrača koji su nastupali na Olimpijskim igrama u Tokiju utakmicu su odigrali samo Luka Bukić i Ante Vukičević, jer je zbog problema s preponama dvoboj propustio Loren Fatović. Najbolji strijelac Hrvatske bio je Bukić s tri pogotka. Po dva gola postigli su Vukičević i Hrvoje Benić, a po jedan Rino Burić, Marko Žuvela, Jerko Marinić Kragić, Andrija Bašić i Antonio Dužević.


Izbornik Tucak je u Imperiji imao sastav od 16 igrača, a zbog bolesti i ozljeda izostali su vratar Solarisa Marin Šparada te vratar Mladosti Ivan Marcelić. Na mini-pripremama su tako bili Franko Lazić, Matias Biljaka i Jerko Jurlina iz zagrebačke Mladosti, Luka Bukić, Konstantin Harkov, Zvonimir Butić, Jerko Marinić-Kragić, Rino Burić i Antonio Dužević iz splitskog Jadrana, Toni Popadić, Loren Fatović, Marko Žuvela i Hrvoje Benić iz dubrovačkog Jug Adriatic osiguranja, Ivan Krapić iz francuskog Noisy-le-Seca, Ante Vukičević iz francuskog Marseillea te Andrija Bašić iz talijanskog Palerma.


Sljedeće okupljanje reprezentacije bit će u Zagrebu od 5. do 7. prosinca, gdje će ponovno sparirati s Talijanima, dok će od 27. do 29. prosinca u Hrvatskoj gostovati reprezentacija Crne Gore. Od 3. siječnja sljedeće godine hrvatski će vaterpolisti boraviti na trodnevnim pripremama u Beogradu s reprezentacijom Srbije.