OI 2024.

Počinje druga faza prodaje ulaznica za OI u Parizu, dostupne su samo onima koji su izvučeni

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Ulaznice će se moći nabaviti za dosad neviđeno otvaranje na Seini  po cijeni od 90 eura do 2700 eura, ali i za finale pojedinih sportova, što u prvoj fazi nije bilo moguće



PARIZ  Druga faza prodaje ulaznica za Olimpijske igre u Parizu 2024. počinje danas za one koji su izvučeni i moći će kupovati pojedinačne ulaznice.


Za izvlačenje se prijavilo četiri milijuna ljudi koji se nadaju da će među 1,5 milijuna ulaznica u prodaji od ovoga četvrtka moći izabrati i kupiti ono što ih zanima. Prva faza prodaje ulaznica bila je organizirana ove zime i prošla je dosta kontroverzi zbog cijena koje su ocijenjene previsokima.


Ovaj put ulaznice će se prodavati pojedinačno, a ne više u paketima.




Ulaznice će se moći nabaviti za dosad neviđeno otvaranje na Seini  po cijeni od 90 eura do 2700 eura, ali i za finale pojedinih sportova, što u prvoj fazi nije bilo moguće.


Na kraju je prodano 3,25 milijuna ulaznica. Gotovo 13 posto ulaznica prodano je po cijeni od 24 eura, 70 posto za manje od 100 eura, a 4,5 posto za više od 200 eura, otkrili su organizatori.


Od deset milijuna olimpijskih ulaznica, osam milijuna se prodaje izravno široj javnosti.


Država će kupiti 400.000 ulaznica za školarce, volontere iz sportskog pokreta, osobe s invaliditetom za iznos od 11 milijuna eura, za Olimpijske i Paraolimpijske igre. Zajednice, primjerice Pariz ili departman Seine-Saint-Denis, imaju unaprijed naručene karte.


Bit će organizirana još jedna prodaja krajem 2023. pa do početka 2024. po sistemu “tko prvi dođe, njegovo”, dodao je organizacijski odbor OI-a.


Prihodi od ulaznica trebali bi donijeti gotovo 1,4 milijarde eura od ukupnog proračuna organizacijskog odbora koji iznosi 4,4 milijarde eura.