Start u Osijeku

Počinje biciklistički spektakl CRO Race u svojem najkvalitetnijem izdanju

Kristian Sirotich

Radoslav Rogina, Matej Mohorič, Luka Mišović, Vladimir Miholjević, Adam Yates i Josip Rumac/Foto PIXSELL

Radoslav Rogina, Matej Mohorič, Luka Mišović, Vladimir Miholjević, Adam Yates i Josip Rumac/Foto PIXSELL



OSIJEK Biciklistička utrka što je pod imenom Tour of Croatia zaživjela 2015. godine danas će iz Osijeka startati u novom terminu i potpuno novom ruhu. CRO Race ime je petom izdanju biciklističkog spektakla, što će narednih šest dana zaokupljati pažnju ljubitelja ovog iznimno napornog i u svijetu itekako priznatog sporta. Bez obzira na novi termin i novo ime utrke ista organizacijska ekipa, predvođena proslavljenim hrvatskim biciklistom Vladimirom Miholjevićem, pobrinula se da peto izdanje nimalo ne zaostaje za dosadašnjima, štoviše prema mnogim prognozama utrka što će danas krenuti iz srca Slavonije trebala bi biti najkvalitetnija do sada.


– Prvo i najvažnije, hvala biciklistima koji su uz nas, njihov sportski ugled i njihovi rezultati daju vrijednost ovoj utrci, a mi ćemo se truditi organizacijski opravdati njihovo povjerenje – započeo je Vladimir Miholjević, vlasnik tvrtke Top Sport Event i sportski direktor utrke. – Novi termin nas veseli jer se promijenio čitav koncept utrke budući da je datum održavanja zahtjevao prilagodbu staze. Nema više ekstremno teških etapa, ciljevi su u centrima gradova, atraktivni, dinamični, što će svakako pridonijeti gledanosti, zanimljivosti i odgađanju odluke o konačnom pobjedniku do posljednje etape – nastavio je Miholjević, koji je minulih mjeseci, zajedno sa svojim prvim suradnicima, uložio izniman napor da utrka opstane i da sav uloženi trud iz minulih godina ne postane uzaludan.


Najveća imena na startnoj listi ovogodišnjeg »CRO Racea« su Britanac Adam Yates, član australske momčadi Mitchelton-Scott i Slovenac Matej Mohorič, vozač Bahrain-Meride. Obojica su Osijek stigli izravno sa Svjetskog prvenstva gdje su u nedjelju u Yorkshireu morali odustati zbog jake kiše i velike hladnoće. Među 117 vozača koji će se pojaviti na startu u Osijeku bit će trojica Hrvata, 40-godišnji Radoslav Rogina iz slovenske momčadi Adria Mobil, 24-godišnji Josip Rumac, član talijanskog sastava Androni Giocattoli, i 20-godišnji Viktor Potočki, član momčadi Ljubljana Gusto Santic.


OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU