Ognjen Marić

Plivač Primorja i novi državni rekorder na 200 leđno: “Ovaj je rekord rezultat mojeg rada i truda”

Ognjen Marić/Foto Arhiva NL

Ognjen Marić/Foto Arhiva NL

Žao mi je što neću plivati na PH-u jer sam želio srušiti i rekord na 100 leđno - kaže Marić, koji je 200 leđno isplivao za 2:00.74 minute



RIJEKA Ognjen Marić broji dane do povratka u SAD gdje će otputovati kao državni rekorder. Plivač Primorja na Regionalnom je prvenstvu Hrvatske u Zagrebu utrku na 200 leđno isplivao za 2:00.74 minute i za osam stotinki popravio mlađeseniorski državni rekord donedavnog »mladostaša« i hrvatskog reprezentativca Antona Lončara.


– Iskreno, bio sam dosta iznenađen rekordom. Svi smo imali rupu od tri mjeseca zbog pauze uslijed pandemije koronavirusa, ali ovaj je rekord rezultat mojeg rada i truda – rekao je Ognjen Marić, koji je svoj dvije godine star rezultat popravio za 3.43 sekunde.


– U Zagreb sam iz Las Vegasa, gdje sam studirao poduzetništvo, stigao sredinom ožujka, taman uoči velikih problema s koronavirusom u kojima se našla cijela Amerika. Od svibnja sam trenirao s trenerom Dubrave Goranom Kežmanom s kojim posljednjih godina imam odličan odnos. Ono što sam odradio u SAD-u svakako je temelj za ovaj rezultat, ali ima tu i Kežmanove zasluge. On ima jako dobro oko za sitne detalje, vidio je u čemu griješim i to smo ispravili, pa je posljedica rada s njim napredak u tehničkom dijelu – nastavio je Marić, koji će u SAD otputovati u srijedu zbog čega će propustiti prvenstvo Hrvatske, domaćin kojega će od 7. do 9. kolovoza biti Zagreb.




– Žao mi je što neću plivati na prvenstvu Hrvatske jer sam želio srušiti i rekord na 100 leđno. Na Regionalnom prvenstvu mi je izmaknuo za 42 stotinke – nastavio je Marić, koji će se sada okrenuti novim izazovima. Nakon završene prve godine studija poduzetništva na sveučilištu u Las Vegasu za koje je zimus osvojio zlato (4×200 slobodno) i pet srebra (200 mješovito, 200 slobodno, 200 leđno, štefeta 4×50 mješovito i 4×100 slobodno) te postavio rekord konferencije, Ognjen Marić od ove će jeseni studirati u Arizoni gdje će se pridružiti još jednom »primorjašu«, Marinu Ercegoviću.


– Marin i ja smo dobri prijatelji pa mi je drago što ćemo biti zajedno i u SAD-u. Ova promjena je bila logična, u Las Vegasu sam bio najbolji u ekipi i nisam imao nekih prevelikih izazova, sada ću plivati u najjačoj konferenciji, imat ću bolji plivački tim pa me samim time čekaju i novi izazovi. Ne volim raditi dugoročne planove, volim ići korak po korak. Sigurno da ću dati sve od sebe da popravim svoje rezultate, čak i osobne rekorde u yardima, a onda se u ožujku fokusiram na velike bazene. I tu bih volio popravljati osobnre rekorde i na dobar način predstavljati Primorje, ali i Hrvatsku – zaključio je Ognjen Marić