Svjetski skijaški kup

Pinturault pobjednik Söldena! Pogledajte kako je austrijski skijaš “pokosio” na stazi novinara HRT-a

Portal Novilist.hr

Alexis Pinturault

Alexis Pinturault

- Nije bilo lako jer Marcela više nema na stazi. Sada je pritisak puno veći. Prije je pritisak bio na njemu. No, ovo je sjajan start za mene. Bilo je fantastično - rekao je Pinturault, jedan od najvećih favorita za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, zajedno s Henrikom Kristoffersenom, jučer tek osamnaestim.



RIJEKA Francuz Alexis Pinturault pobjednik je veleslaloma na otvaranju Svjetskog kupa, voženog na ledenjaku Rettenbach iznad Söldena, prve utrke poslije post Marcel Hirscher ere. Za 24. pobjedu u karijeri, 12. u veleslalomu i drugu u Söldenu, Pinturault je imao najbolje vrijeme prve i peto vrijeme druge vožnje, dovoljno za uvjerljivih 54 stotinke prednosti u odnosu na sunarodnjaka Mathieua Faivrea. Treći je bio Slovenac Žan Kranjec sa 63 stotinke zaostatka. Najbolje plasirani Austrijanac bio je Manuel Feller na 12. mjestu.


– Nije bilo lako jer Marcela više nema na stazi. Sada je pritisak puno veći. Prije je pritisak bio na njemu. No, ovo je sjajan start za mene. Bilo je fantastično – rekao je Pinturault, jedan od najvećih favorita za ukupnu pobjedu u Svjetskom kupu, zajedno s Henrikom Kristoffersenom, jučer tek osamnaestim.


Jedini hrvatski predstavnik Filip Zubčić nije završio prvu vožnju. “Haklao” je vrata nakon trideset sekundi jurnjave po Rettenbachu. Sezona se nastavlja slalomom u finskom Leviju 23. i 23. studenog.




Rezultati: 1. Alexis Pinturault (Fra) 2:14.14, 2. Mathieu Faivre (Fra) 0.54, 3. Žan Kranjec (Slo) 0.63, 4. Tommy Ford (SAD) 0.70, 5. Ted Ligety (SAD) 1.09, 6. Lucas Braathen (Nor) 1.10 sekundi zaostatka. 


Ovu utrku će nešto duže pamtiti novinar HRT-a Krešimir Gotlin. Njega je, naime, na treningu prije utrke “pokupio” austrijski skijaš Manuel Feller.


Novinari HTV-a čekali su dobar kadar treninga našeg skijaša Filipa Zupčića, ali prije Zupčića naišao je Austrijanac, koji je “pokosio” novinara HRT-a.