WTA Lausanne

Petra Martić se plasirala u finala turnira u Lusannei, Dućanku u nedjeljnom finalu očekuje Olga Danilović

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS

Martić (WTA-85.) je za prolaz u svoj prvi finale nakon Zhangzhoua u rujnu 2019. pobijedila 48. igračicu na WTA listi od koje je izgubila sva tri međusobna meča do danasLAUSANNE Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u finale zemljanoga WTA turnira u švicarskoj Lausannei pobjedom nad Francuskinjom Caroline Garcia 6-4, 1-6, 6-3 za 112 minuta igre.


Martić (WTA-85.) je za prolaz u svoj prvi finale nakon Zhangzhoua u rujnu 2019. pobijedila 48. igračicu na WTA listi od koje je izgubila sva tri međusobna meča do danas.


Dućanka je odlično počela meč, u trećem gemu prvoga seta došla je do “breaka”, koji joj je donio i prvi set (6-4). U drugom setu Francuskinja je dominirala i nakon 1-1 dobila pet uzastopnih gemova.
Odlučujući set Petra uzvratila na gotovo isti način, povela je sa 5-1 i propustila meč-loptu na svoj servis, da bi meč ipak završila u devetom gemu.


Za Martić je ovo peto finale u kojem će igrati sa Srpkinjom Olgom Danilović, koja je ranije bila bolja od Ruskinje Anastasije Potapove 6-3, 6-2. S Danilović je Petra igrala samo jednom i izgubila lani na Australian Openu.


Martić u karijeri ima naslov iz Istanbula 2019, te poraze u završnim dvobojima Kuala Lumpura (2012), Bukurešta (2018) i Zhangzhua (2019).