WTA Adelaide

Petra Martić izborila 2. kolo turnira u Adelaidu nakon pobjede nad Ruskinjom Samsonovom

Hina

Petra Martić/Foto REUTERS

Petra Martić/Foto REUTERS

U drugom kolu Martić će igrati protiv Amerikanke Cori Gauff koja je bila bolja od talijanske tenisačice Jasmine Paolini sa 6-4, 6-7 (4), 6-2



ADELAIDE Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 2. kolo WTA turnira u Adelaideu nakon pobjede protiv Ruskinje Ljudmile Samsonove 4-6, 6-0, 7-5.


Martić je za pobjedu protiv 22-godišnje Ruskinje, trenutačno 117. tenisačice svijeta, trebala dva sata i 20 minuta igre.


U prvom setu Petra je propustila tri break lopte u sedmom gemu, da bi Ruskinja u desetom gemu iskoristili svoju četvrtu break loptu za 6-4.




U drugom setu hrvatska tenisačica nije imala nikakvih problema. Uz tri oduzeta servisa za 32 minute slavila je sa 6-0.


Martić je sjajno nastavila i u odlučujućem, trećem setu. Uz dva breaka povela je 4-1, no Ruskinje se uspjela vratiti izjednačivši na 5-5. Ipak, u 11. gemu Martić ponovo oduzima servis svojoj suparnici, a potom sigurno osvaja svoj servis za konačnih 7-5.


Bio je to njihov drugi međusobni susret i druga pobjeda hrvatske tenisačice nakon što je bila bolji i lani u Palermu.


U drugom kolu Martić će igrati protiv Amerikanke Cori Gauff koja je bila bolja od talijanske tenisačice Jasmine Paolini sa 6-4, 6-7 (4), 6-2.


Martić do sada nije igrala protiv nove nade američkog tenisa, 16-godišnje Amerikanke koja trenutačno drži 52. mjesto WTA ljestvice i 14 godina je mlađa od naše tenisačice.