Roland Garros

Petra Kvitova preko Njemice Laure Siegemund ušla u svoj drugi polufinale Roland Garrosa

Hina

Petra Kvitova/Foto REUTERS

Petra Kvitova/Foto REUTERS

Osim dva wimbledonska naslova Čehinja ima još jedno finale na Grand Slam turnirima



PARIZ Najbolja češka tenisačica 30-godišnja Petra Kvitova (WTA – 11.) po drugi put u karijeri plasirala se u polufinale Roland Garrosa pobijedivši u srijedu 32-godišnju Njemicu Lauru Siegemund (WTA – 66.) sa 6-3, 6-3 nakon 80 minuta igre na središnjem terenu Philippe Chatrier.


Kvitova će u polufinalu igrati protiv pobjednice četvrtfinalnog dvoboja dviju američkih tenisačica Sofije Kenin i Danielle Collins.


Čehinja je najstarija i najiskusnija preostala tenisačica u turniru i uz Poljakinju Igu Swiatek jedina koja još nije izgubila nijedan set.




Dvostruka wimbledonska pobjednica je u prvom setu jednom oduzela servis Siegemund iskoristivši svoju prvu i jedinu priliku za ‘break’, što joj je bilo dovoljno za osvajanje prve dionice, jer je suparnicu ostavila bez ijedne ‘break-lopte’.


Čehinja je povela 2-0 u drugom setu, ali je dopustila Siegemund povratak do 2-2 prije nego što joj je ponovno oduzela servis. Siegemund je nakon pomoći fizioterapeuta zbog bolova u donjem dijelu lea još jednom uspjela vratiti zaostatak i izjednačiti na 3-3, da bi Kvitova nanizala tri gema za pobjedu, od čega su dva bila na servis Njemice.


Bio je to njihov drugi međusobni dvoboj, a jedini su odigrale također na Grand Slam turniru, prije pet godina u New Yorku, kad je Kvitova slavila s uvjerljivih 6-1, 6-1.


Osim dva wimbledonska naslova Čehinja ima još jedno finale na Grand Slam turnirima, a odigrala ga je 2019. na Australian Openu, kad ju je u Melbourne Parku nadigrala Japanka Naomi Osaka.


Ulaskom u polufinale izjednačila je svoj najbolji pariški rezultat iz 2012. godine, kad je u polufinalu poražena od kasnije osvajačice trofeja Suzanne Lenglen, Ruskinje Marije Šarapove.