Pravni kontranapad

Otočni tabloidi tvrde da Novak Đoković sprema tužbu protiv Australije zbog lošeg tretmana: “Držali su ga kao zatvorenika”

Portal Novi list

Novak Đoković/Foto REUTERS

Novak Đoković/Foto REUTERS

Đokovićevi odvjetnici će navodno tražiti 3,8 milijuna eura odštete



RIJEKA Ako je vjerovati britanskim tabloidima Novak Đoković ozbiljno razmišlja o tužbi usmjerenoj prema državi Australiji! Ona bi bila utemeljena na  nekim jasnim činjenicama.


Australija je prvo izdala pravovaljanu vizu najboljem tenisaču današnjice, a onda mu je naprasno oduzela po dolasku u zračnu luku i smjestila ga u pritvor – u hotel s migrantima. Novaku je nakon toga sudskim putem vraćena viza zbog toga jer je sudac procijenio da Đoković nije napravio niti jednu pravno-formalnu pogrešku, međutim ponovo je reagirala australska Vlada i donijela političku odluku kojom je Novaku ponovo viza  oduzeta, te je iznova završio u pritvoru u hotelu s migrantima. Novi sudski proces donio je odluku deportaciju iz zemlje (i trogodišnju zabranu ulaska u zemlju) pod objašnjenjem da njegovo prisustvo u Australiji predstavlja ugrozu za zdravlje i sigurnost zajednice, te njegovo prisustvo može motivirati njegove sljedbenike.


– Dobro je poznato da Novak i njegova obitelj smatraju da je bio loše tretiran tijekom smještaja u hotelu-karanteni u Melbourneu. Njegova majka je otkrila kako je soba bila puna insekata. Držali su ga kao zatvorenika – navodi Sun izjavu neimenovanog izvora bliskog Novaku.




Upravo je taj dio priče temelj za moguću tužbu i potraživanje odštete od 3,8 milijuna  eura. Vrijeme će pokazati je li ovo pravni manevar kojim Novak želi dobiti adut za pregovore oko ukidanja trogodišnje zabrane ulaska u Australiju  ili će značiti njegov definitivni oproštaj od Australian Opena.