Teške posljedice

Otkazana završnica Svjetskog kupa u Cortini d’Ampezzo, sezona završava sljedećega vikenda

Hina

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Kako se završnica Svjetskog kupa ne može premjestiti u neko drugo skijalište, sezona će završiti sljedećeg vikenda kada će skijašice imati utrke u Areu, a skijaši u Kranjskoj Gori



CORTINA D’AMPEZZO Talijanski savez zimskih sportova (FISI) u petak je naklon sastanka Izvanrednog vijeća Međunarodnog skijaškog saveza (FIS) objavio kako je prisiljen otkazati završnicu Svjetskog kupa alpinaca koja se trebala održati u Cortini d’Ampezzo od 18. do 22. ožujka.


“Naš prijedlog, kojega su podržali i talijanskom ministarstvo sporta i Talijanski olimpijski odbor, kao i regionalne vlasti, prema kojemu su se utrke trebale održati bez prisustva gledatelja nažalost je odbijen. Protiv njega bili su svi članovi vijeća FIS-a osim talijanskog. S velikim žaljenjem smo stigao morali donijeti odluku o otkazivanju završnice. To je naravno veliki udarac za naš sport, a imat će i teške posljedice kako za naš savez tako i za Cortinu, kojoj je ovo natjecanje trebalo poslužiti kao generalna proba za Svjetsko prvenstvo kojemu će biti domaćin sljedeće godine”, izjavio je predsjednik FISI-ja Flavio Roda.Kako se završnica Svjetskog kupa ne može premjestiti u neko drugo skijalište, sezona će završiti sljedećeg vikenda kada će skijašice imati utrke u Areu, a skijaši u Kranjskoj Gori.Otkazivanjem utrka u Cortini Švicarci Beat Feuz i Corinne Suter su osigurali male Kristalne globuse za pobjednike u spustu. Feuz ima nenadoknadivih 194 boda više od drugog Nijemca Thomasa Dressena, dok Suter ima 155 bodova više od druge Čehinje Ester Ledecke.Također, utrka veleslaloma u Kranjskoj Gori sljedeće subote biti će odlučujuća kada je u pitanju ukupni pobjednik u veleslalomu, a za mali Globus u toj disciplini konkuriraju četiri skijaša među kojima je i naš Filip Zubčić. Uoči te utrke vodeći je Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 394 boda, samo šest manje ima drugi Francuz Alexis Pinturault, Zubčić je treći sa 368 bodova, a blizu je i četvrti Slovenac Žan Kranjec sa 364.