Svjetski skijaški kup

Otkazan spust u Kitzbuehelu, loše vrijeme uništilo stazu, upitan je i nedjeljni superveleslalom

Hina

Tijekom noći su u Kitzbuehelu padali snijeg i kiša te je staza, posebno u donjem dijelu gdje je kišilo, bila dovedena u stanje koje ne bi jamčilo dovoljno sigurne uvjete za natjecateljeKITZBUEHEL Organizatori utrka Svjetskog kupa u austrijskom Kitzbuehelu zbog loših vremenskih prilika su bili prisiljeni otkazati današnji spust koji je na glasovitom Streifu bio predviđen sa startom u 11.30 sati.


Tijekom noći su u Kitzbuehelu padali snijeg i kiša te je staza, posebno u donjem dijelu gdje je kišilo, bila dovedena u stanje koje ne bi jamčilo dovoljno sigurne uvjete za natjecatelje.


Organizatori glasovitog Hahnenkamma su u petak jedva uspjeli izvesti utrku spustaša koja je originalno trebala biti održana tjedan prije u švicarskom Wengenu, koji je odustao od organizacije zbog povećanog broja slučajeva zaraze koronavirusom.
Utrka je dvaput prekidana zbog teških padova Amerikanca Ryana Cochrana Sieglea i Švicarca Ursa Kryenbuehla, a potom je i jak vjetar uzrokovao dugotrajnu stanku. Ipak, tridesetorica skijaša su uspjela startati, što je bilo dovoljno da rezultati utrke budu priznati pa je Švicarac Beat Feuz prvi put u karijeri osvojio pobjednički trofej u Kitzbuehelu, nakon što je četiri puta završavao kao drugi na slavnom spustu.


U nedjelju je u Kitzbuehelu na rasporedu trebao biti superveleslalom. Organizatori bi do podneva trebali donijeti odluku što će biti s ostatkom programa na 81. izdanju Hahnenkamma.