Bostonski maraton

Osmero Hrvata nastupilo na 126. Bostonskom maratonu, ukupni pobjednici u obje konkurencije dolaze iz Kenije

Hina

Kenijka Peres Jepchirchir slavila je u ženskoj konkurenciji/Foto REUTERS

Kenijka Peres Jepchirchir slavila je u ženskoj konkurenciji/Foto REUTERS

Za tri sata, četiri minute i tri sekunde 43-godišnji Zvonimir Vlahović je prevalio stazu bostonskim ulicama što je bilo tek nešto više od sat vremena sporije vrijeme od ukupnog pobjednika Kenijca Evansa Chebeta



BOSTON Zvonimir Vlahović, amaterski maratonac iz Zagreba, ostvario je najbolje vrijeme od osmero Hrvata koji su u ponedjeljak istrčali 126. izdanje maratona u Bostonu.


Za tri sata, četiri minute i tri sekunde 43-godišnji Vlahović je prevalio stazu bostonskim ulicama što je bilo tek nešto više od sat vremena sporije vrijeme od ukupnog pobjednika Kenijca Evansa Chebeta.


Osim Vlahovića među maratoncima su utrku završili Alan Štimac (3h24:30), Ozren Milosavljević (3h26:32) i Vedran Vučković (3h36:17).




Kod maratonki najbolje je vrijeme ostvarila Eva Ocvirk od tri sata, 35 minuta i 11 sekundi, dok su je slijedile Sanja Knežević (3h58:20), Nataša Petanjek (4h32:35) i Sonja Kapun (4h45:11).


Podsjetimo kako je u sjajnoj utrci maratonki pobijedila olimpijska pobjednica iz Tokija, Kenijka Peres Jepchirchir s vremenom 2h21:01.


Ukupno je na utrci nastupilo više od 25.000 maratonaca.