Teško bez gledatelja

Organizatori Roland Garrosa ne žele turnir pred praznim tribinama, uvjereni su da će biti navijača

Hina

Siguran sam da će na tribinama biti gledatelja, koliko ih može biti - kazao je generalni direktor Francuskog teniskog saveza Jean-Francois Vilotte



PARIZ Poboljšanje situacije oko epidemije koronavirusa organizatore Roland Garrosa ispunjava optimizmom. Ne razmišljaju više o tome hoće li se rujanski teniski turnir održati ili ne, već hoće li ga moći izvesti s gledateljima.


U Roland Garrosu vjeruju da postoji velika vjerojatnost da će i ljubitelji ovog sporta naći mjesto na tribinama, ali uz pridržavanje pravila društvene distance.


“Ne želimo turnir s praznim tribinama. Siguran sam da će na tribinama biti gledatelja, koliko ih može biti,” kazao je generalni direktor Francuskog teniskog saveza (FFT) Jean-Francois Vilotte.




FFT je već osnovao radnu skupinu koja uključuje predstavnike ministarstava sporta i vanjskih poslova, zdravstvene vlasti, kao i čelnike Roland Garrosa.


“Cilj je imati gledatelje, ako će nam biti dozvoljeno. Međutim, turnir možemo organizirati i iza zatvorenih vrata”, dodao je Vilotte.


Pariški Grand Slam bi trebao započeti 20. rujna.