OI u Parizu

Organizatori Olimpijskih igara u Parizu 2024. objavili da trebaju čak 45 tisuća volontera

Hina

Maskote OI u Parizu/Foto REUTERS

Maskote OI u Parizu/Foto REUTERS

Među njima će biti skupina od najmanje 3000 osoba s invaliditetom



PARIZ Organizatori Olimpijskih igara u Parizu 2024. godine objavili su u utorak poziv za 45.000 volontera,  a među njima će biti skupina od najmanje 3000 osoba s invaliditetom, u skladu s nastojanjem Pariza da organizira događaj koji je otvoren za sve.


Na konferenciji za novinare, na kojoj je pokrenuta kampanja za regrutiranje volontera, ministrica sporta u francuskoj vladi nazvala je Igre u Parizu “veličanstvenom prilikom” da se Francuska učini inkluzivnijom.


“Osobe s invaliditetom često nemaju povjerenja u sebe i misle o sebi da su isključeni iz svih tih događanja. A mi im ovdje kažemo da ne samo da niste isključeni, nego vas trebamo”, poručila je ministrica Amélie Oudéa-Castéra.




Potencijalni volonteri moći će se prijaviti na web stranici Igara, a rok je 3. svibnja. Kandidati moraju imati najmanje 18 godina, govoriti francuski ili engleski jezik te biti dostupni najmanje deset dana tijekom Olimpijskih ili Paraolimpijskih igara, gdje će imati široku lepezu poslova. Volonteri će imati plaćen obrok po danu i bit će im plaćen prijevoz do mjesta događaja.


Prijaviti se mogu ljudi iz svih zemalja, uključujući Rusiju i Bjelorusiju, no volonteri iz zemalja izvan schengenske zone morat će ispuniti dodatnu papirologiju, u slučaju da budu odabrani.


Olimpijske igre u Parizu na rasporedu su od 26. srpnja do 11. kolovoza 2024. godine.