Prebrodili nedaće

Održana Skupština Atletskog kluba Kvarner: “Klub je zajedništvom izašao jači iz pandemije”

Ivana Vaupotić

Mladen Peršić, Luciano Sušanj i Iva Florjančič/S. DRECHSLER

Mladen Peršić, Luciano Sušanj i Iva Florjančič/S. DRECHSLER

Veliko hvala našoj direktorici Ivi, trenerima i svim našim članovima koji su trenirali sve vrijeme pandemije - rekao je predsjednik kluba Luciano Sušanj



RIJEKA Kako se uspješno nositi sa svim izazovima uslijed pandemije koronavirusa dobro znaju u Atletskom klubu Kvarner u kojem unatoč epidemiološkim mjerama koje su, između ostalog, uključivale i zabranu treniranja, nije došlo do osipanja članova i pada rezultata. Najvažniji je to zaključak redovne godišnje skupštine Kvarnera za 2019. i 2020. godinu, što je održana u Atletskoj dvorani na Kantridi.


– Pandemija koronavirusa sve nas je zatekla nespremne. U kratkom vremenskom roku morali smo donijeti odluke koje nisu bile lake i zajednički krenuti u borbu za opstanak. Svi članovi naše radne zajednice potpisali su anekse ugovora o radu i minimalnim plaćama. Nije bilo prigovora, bili smo složni i uspjeli smo prebroditi taj period – rekla je Iva Florjančič, direktorica Kvarnera, članovi kojega su nastavili nizati uspjehe na državnim prvenstvima.


Tako su tijekom protekle dvije godine osvojili ukupno 194 odličja, a s međunarodnih su se natjecanja vratili osvojivši 25 medalja.




– Veliko hvala našoj direktorici Ivi, trenerima i svim našim članovima koji su trenirali sve vrijeme pandemije. Bilo u parkovima, ispred kuća ili u šumama. Svi skupa smo napravili velik korak da budemo još jači i veći nego što smo bili – rekao je predsjednik kluba Luciano Sušanj.


Na kraju skupštine proglašeni su i atletičari koji su obilježili 2020. godinu, mlađi kadeti Filip Vrkić i Elena Ban, kadeti Kenan Halilović i Sandra Žilić, mlađi juniori Antonio Ban i Nicole Milić, juniori Ana Tibljaš i Dominik Babić, mlađi seniori Tin Vlahinja i Klara Barnjak, seniori Marin Premeru i Sara Kolak, te veterani Zoran Mandić i Slavica Grgurić Pajnić.