Plava laguna Croatia Open

Održan ždrijeb umaškog teniskog turnira, dva dvoboja plijene posebnu pozornost

Zlatko Horvat

Direktor Tomislav Poljak i supervizor Gerry Armstrong na ždrijebu

Direktor Tomislav Poljak i supervizor Gerry Armstrong na ždrijebu

Duje Ajduković, 20-godišnji Splićanin sa zagrebačkom adresom, čeka suparnika iz kvalifikacija, dok se Nino Serdarušić sastaje sa Španjolcem Carlosom Tabernerom



RIJEKA Dvoboj sedmog nositelja, 18-godišnjeg Carlosa Alcaraza i Francuza Lucasa Pouillea, koji pamti i deseto mjesto na svijetu uz polufinale Australian Opena 2019. godine, poslastica je prvoga kola 31. izdanja Plava laguna Croatia Opena, umaškog ATP turnira što počinje u ponedjeljak u Umagu. Pouille se vraća poslije godinu i pol dana stanke i operacije desnog lakta, dok je Alcaraz jedan od onih mladih Španjolaca koji su u naletu. Zanimljiv će biti i dvoboj umaškog pobjednika prije tri godine Talijana Marca Cecchinata i Slovenca Aljaža Bedenea, koji je morao preskočiti turnir u Hamburgu zbog koronavirusa i njegov nastup u Umagu bio je pod upitnikom.


Duje Ajduković, 20-godišnji Splićanin sa zagrebačkom adresom, čeka suparnika iz kvalifikacija, dok se Nino Serdarušić sastaje sa Španjolcem Carlosom Tabernerom, 114. igračem svijeta, koji je u karijeri dobio dva meča na Touru. Njima će se pokušati priključiti Matija Pecotić, dobitnik pozivnice za kvalifikacije poslije pobjede na »Road To Umag Mastersu«.


Listu nositelja predvodi Albert Ramos Vinolas, 41. igrač svijeta, drugi nositelj je Dušan Lajović, pobjednik prije dvije godine i branitelj naslova, koji bi se u drugom kolu mogao sastati s umaškim pobjednikom iz 2014. Urugvajcem Pablom Cuevasom.




– U prvom kolu imamo zaista dva odlična meča. Dvoboj Pouillea i Alcaraza je ogled bivšeg i budućeg top deset igrača, dok su se Bedene i Cecchinato sastali u prvom kolu umaškog turnira i prije dvije godine. Bedene je za rođendan pobijedio pred punim tribinama – kaže direktor turnira Tomislav Poljak, koji će danas morati naručiti tortu. Bedene slavi 32. rođendan…


– U ponedjeljak će zaigrati Nino Serdarušić. Svaka hrvatska pobjeda puno bi značila – dodaje Poljak. I Nino i Duje imaju priliku.


Danas u 16 sati počinju kvalifikacije, u kojima se našao 35-godišnji veteran Lukaš Rosol, koji u karijeri ima pobjedu nad Rafaelom Nadalom u Wimbledonu i dva osvojena Davis Cupa s reprezentacijom Češke.


Plava Laguna Croatia Open otvoren je za gledatelje, koja u ograničenom broju može prisustvovati mečevima. U ATP zonu tijekom turnira mogu ući posjetitelji isključivo s digitalnom zelenom COVID potvrdom, koju mogu dobiti i testiranjem na testnom mjestu u ATP zoni s obzirom na to da testiranja radi laboratorij ovlašten za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda.


Ždrijeb, prvo kolo: A. Ramos-Vinolas (Špa, 1) slobodan, kvalifikant – Ajdukovic (Hrv), Taberner (Špa) – Serdarušić (Hrv), Travaglia (Ita) – Munar (Špa, 6), Krajinovic (Srb, 3) slobodan, Rune (Dan) – Albot (Mol), Caruso (Ita) – Martin (Svk), Pouille (Fra) – Alcaraz (Špa, 7), Bedene (Slo, 5) – Cecchinato (Ita), Džumhur (BiH) – kvalifikant, kvalifikant – Vesely (Češ), Gasquet (Fra, 4) slobodan, Mager (Ita, 8) – Martinez (Špa), kvalifikant – Moutet (Fra), Zapata Miralles (Špa) – Cuevas (Uru), Lajovic (Srb, 2) slobodan.



Danas kreću kvalifikacije

Kvalifikacije, 1. kolo, Grandstand (16): Milojević – Rosol, Rola – Sačko.
Teren 1 (16): Altmaier – Cobolli, Pecotić – Fabbiano.
Teren 2 (16): Giannessi – Molleker, Fatic – Olivo.
Teren 4 (16): Medjedović – Horansky, Collarini – Masur.