Savez odlučio

Određeni domaćini finala odbojkaškog kupa, Riječanke na Trsatu dočekuju favoriziranu Mladost

Portal Novi list

Odbojkašice Rijeke priredile su veliku senzaciju u polufinalu Kupa/Foto Arhiva NL

Odbojkašice Rijeke priredile su veliku senzaciju u polufinalu Kupa/Foto Arhiva NL

Riječke odbojkašice dočekat će na svojem parketu Zagrepčanke u srijedu, 10. ožujka, od 20 sati uz izvravni TV prijenos



RIJEKA Hrvatski odbojkaški savez dodijelio je domaćinstva muškog i ženskog finala Kupa prihvativši ponudu s Trsata. Odbojkašice Rijeke ugostit će aktualne osvajačice Kupa na svojem parketu Dvorane mladosti, u srijedu, 10. ožujka, od 20 sati. Tri sata ranije počet će utakmica finala odbojkaša: Mursa u Osijeku dočekuje – Ribola Kaštelu.


Ženski finale donosi ogled dvaju najtrofejnijih hrvatskih ekipa od osamostaljenja. Mladostašice u svojim vitrinama imaju 11 trofeja u tom natjecanju, Riječanke jedan manje. Riječke odbojkašice igrale su ukupno čak 18 finala Kupa Hrvatske, posljednje prije dvije godine kada su upravo igračice Mladosti tijesno dobile rovinjsko finale – 3:2. Na klupi Rijeke tada je bio aktualni trener Mladosti – Riječanin Leo Barić, a u riječkom sastavu Astrid Popić i Natalia Tomić, koje sada brane boje zagrebačke ekipe.


Aktualni sastav ekipe, koji privremeno vodi trenerica Gordana Tomić, sastavljen je po ljetošnjem odlasku ponajboljih igračica uglavnom od mladih igračica iz vlastitog podmlatka, koje su ugodno iznenadile izborivši ostanak u Superligi puno bezbolnije nego što se to moglo pretpostaviti. U polufinalu Kupa su pak priredile veliku  senzaciju svladavši na svojem parketu favorizirane Kaštelanke (3:2).




Mladost je u skorašnjem finalu Kupa također veliki favorit, uostalom i nedavna međusobna prvenstvena utakmica u Zagrebu pokazala je da je teško očekivati iznenađenje na Trsatu iduće srijede. Doduše, Riječanke će uživati prednost igranja na svojem parketu, ali pritom neće imati podršku s tribina koja bi mladoj ekipi itekako dobro došla.


Obje finalne utakmice igraju se uz izravni TV prijenos na Arenasportu.