Odbojka

Odbojkašice Rijeke u teškoj situaciji oko ostanka u Superligi: ‘Sad ovisimo o drugima, ali se i dalje nadamo’

Katarina Blažević

Foto Ana Križanec

Foto Ana Križanec

I dalje se nadam, iako ovisimo o drugima, da ćemo ostati jer zaslužujemo igrati Superligu sljedeće godine, ali i sljedećih godina - kaže trener Krešimir Jurić



RIJEKA – Odbojkašice Rijeke u 20. kolu nisu samo propustile osigurati ostanak u Superligi, već je stanje u donjem dijelu ljestvice zamršenije nego ranije. Don Bosco je pomalo iznenađujuće svladao Ennu Vukovar te su sad te dvije ekipe zajedno s Brdima bodovno izjednačene (12), dok Rijeka ima tek jednu pobjedu, odnosno dva boda više. Četiri ekipe će se stoga u posljednja dva kola boriti da izbjegnu 11. mjesto, koje vodi direktno u niži rang, ali i 10. mjesto koje vodi u doigravanje za ostanak. Za Riječanke taj posao neće biti lagan jer prvo idu u goste Keltekstu (22 boda), dok na kraju prvenstva ugošćuju Dinamo (36), uz Mladost najbolju ekipu na ljestvici.


Pad


Riječanke su protiv Ribola Kaštele sjajno krenule, jednu od boljih partija ove sezone imala je Mara Štiglić. Ali, u drugom i trećem setu gošće su bolje reagirale na smečeve Štiglić i Pavačić pa su se tu zaredale i poneke greške u prijemu te dvojbene sudačke odluke. Mlada ekipa trenera Krešimira Jurića pala je u finišu, dok je Kaštela zdušno proslavila važnu pobjedu u borbi za doigravanje.


– Prvenstveno sam razočaran jer smo izgubili dva boda. Pokazali smo jednu dobru igru u prvom setu, vidjelo se da im možemo parirati, a drugi i treći set smo pali više psihički nego fizički. Ribola nas je malo i pročitala, ali radi se o dobroj ekipi. Ne možemo reći da smo bolji ni lošiji od njih, ali vraćam se na to da je Ribola Kaštela tjedan dana ranije igrala s Mladosti 2:3, a mi smo protiv te iste Mladosti izgubili 0:3. Sve ekipe su toliko blizu da tko taj dan ima više sreće i angažmana, dobit će utakmicu. Ovo je druga utakmica zaredom da smo izgubili 2:3 i da je tu jedna lopta ušla, bilo bi možda sasvim drugačije… – govori trener odbojkašica Rijeke Krešimir Jurić.


Karlovac




Riječanke ovoga vikenda u Karlovcu love važnu pobjedu. Protiv Dinama je teško očekivati slavlje i na domaćem terenu, eventualna pobjeda u zadnjem kolu smatrala bi se senzacijom. Također, matematički još uvijek postoji šansa da Rijeka izbjegne i doigravanje za ostanak i direktno ispadanje i ako izgubi u obje utakmice. Ali, onda se moraju posložiti ostali rezultati.


– Možemo ostvariti pobjedu u Karlovcu. Ne ovisimo više sami o sebi, ali što je, tu je. Znali smo da će biti teško. Male su razlike među svima nama. Kelteks igra dobro, imaju Doris Barić, dobro su posloženi i kolega Zec ih odlično vodi. Nažalost, u ovom sastavu smo kakvom jesmo i nedostaje nam taj drugi primač. Nina Ščekić se trudi i daje svoj maksimum, nikome ne mogu ništa zamjeriti. Kada stavimo na papir poraze 2:3 od Neba, Brda i sad Ribola Kaštele, da smo to uspjeli okrenuti i pobijediti, sada bismo se borili za play-off. I dalje se nadam, iako ovisimo o drugima, da ćemo ostati jer zaslužujemo igrati Superligu sljedeće godine, ali i sljedećih godina – zaključuje Krešimir Jurić.