Ključna utakmica

Odbojkašice Rijeke u Dubrovniku igraju kvalifikacije za ostanak u ligi: “Želimo vratiti seriju u Rijeku”

Katarina Blažević

Tea Pavačić/Foto V. KARUZA

Tea Pavačić/Foto V. KARUZA

Sigurno ćemo imati veći fokus na obrani, cilj je smanjiti pogreške - kaže Tea Pavačić



RIJEKA Odbojkašice Rijeke danas u Dubrovniku (17.30 sati) traže zadnju slamku spasa u drugoj utakmici kvalifikacija za popunu Superlige. Iako u Gospinu polju dočekuju riječku ekipu koja je sezonu odigrala u višem rangu, utakmica na Trsatu pokazala je da igračice trenera Lea Barića, inače Riječanina, nisu manje kvalitetne, ali niti neiskusnije od Rijeke pa i još ponekih superligaških ekipa. Riječankama je potrebna pobjeda da bi izborile treću utakmicu i seriju vratile u Dvoranu mladosti. Poraz ih pak vodi u niži rang, Prvu ligu. Scenarij je to koji će Riječanke svim snagama nastojati izbjeći.


– Bilo je dramatično i nismo očekivale takav ishod jer smo mi ekipa koja igra u rangu više. U Dubrovnik idemo po pobjedu. Smatram da smo u svim elementima bile dobre, ali sve je završilo na dva poena razlike. Mi smo još mlade, nemamo takvog iskustva da ćemo mirno završiti dramatične setove i to nam je nedostajalo – govori Tea Pavačić, koja je upisala 18 poena u prvoj utakmici kvalifikacija. Mara Štiglić s 31 poenom bila je prvo ime susreta, a Riječankama je nedostajala još pokoja raspoložena igračica da bi se utakmica okrenula u njihovu korist.


Dubrovnik je popunjen na svim pozicijama, a ekipu čine i donedavne hrvatske reprezentativke, iskusne Lara Dežulović te Nika Stanović. Odličnu partiju odigrala je i kapetanica Doris Buzolić s 26 poena.




– Jako su ozbiljna ekipa, koja je vrlo uvjerljivo prošla kroz Prvu ligu i vidi se da su se cijelo vrijeme spremali za Superligu. Najveći nam je problem bila obrana njihovih napada. One imaju Dežulović i Buzolić koje su radile puno poena, a mi smo malo teže dolazile do njih. Sada smo barem vidjele kako igraju i pripremile se na to za uzvrat. Sigurno ćemo imati veći fokus na obrani, cilj je smanjiti pogreške. Očekujem da seriju vratimo u Rijeku – dodaje Pavačić.


Riječka je ekipa puna mladih igračica koje se prvi put u karijeri susreću s ovakvim pritiskom. I prošle se godine gotovo pa ista ekipa do kraja sezone borila za ostanak, ali tada je bilo lakše zbog toga što je samo posljednja ekipa direktno ispadala iz lige, dok je pretposljednja išla u kvalifikacije s drugoplasiranim klubom drugog ranga. Superliga se sada smanjuje s 12 na deset klubova…


– Definitivno nas je ovo potreslo, ali mislim da ipak stojimo čvrsto na nogama. Napravit ćemo sve da izborimo treću utakmicu i osiguramo ostanak u ligi – zaključila je Tea Pavačić.