Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke svladale Brda, trener Igor Lovrinov uživao na tribinama u izvedbi svoje ekipe

Denis Frančišković

Radost Riječanki nakon osvojenog poena/S. DRECHSLER

Radost Riječanki nakon osvojenog poena/S. DRECHSLER

Bila je to zapravo i uspjela generalka za srijedu kada u polufinalu Kupa Hrvatske na Trsat stiže favorit Kaštela



RIJEKA Utakmica 14. kola Superlige: Rijeka CO – Brda 3:0 (25:17, 25:12, 27:25). Dvorana mladosti. Bez gledatelja. Suci: Pihler i Humski. Delegat: Zdravko Stipaničev.


RIJEKA CO: Bakarčić, Gerdević, Sulić, Volarić (L), Štiglić, Kesten, Žarković, Denona (L), Juričić, Devčić, Popić, Koraca, Fabris, Aničić.


BRDA: Vladušić, Mrduljaš, Radić (L), Katunarić, Jelić, Mužinić, V. Maretić, Klarić (L), B. Maretić, Bogdanović, Delić, Čagalj.




Odbojkašice Rijeke Croatia osiguranja u malom su derbiju sredine ljestvice uvjerljivo nadigrale splitska Brda za šestu prvenstvenu pobjedu, prvu za bodove pod ravnanjem trenerice Gordane Tomić. Za to vrijeme Igor Lovrinov, glavni trener koji se oporavlja od operativnog zahvata, mogao je na tribinama uživati u izvedbi svoje ekipe koja je posustala tek malo u trećem setu, ali nedovoljno da Splićanke osvoje set i odvedu susret u neizvjesnije vode.


Ovako susret je potrajao točno 65 minuta čiste igre… Igre u kojoj su se domaće igračice postavile s pravim gardom, dobrim servisom solidnim prijemom, na čemu su posebice radile kroz tjedan. Uz to pokretljivost i energija u polju bili su puno bolji od nedorečenih i na trenutke plahih suparnica.


Za domaću trenericu ohrabrujuća je bila činjenica da je od početka zaigrala i Ivona Bakarčić čiji je nastup bio pod znakom pitanja.
U prvom setu gošće su povele 1:3 i brzo se “ugasile”, na semaforu je zasvjetlilo 6:3, a s dva as servisa Anje Žarković domaće su se odlijepile na 12:4. Nova serija 3-0 za 19:13 dodatno je odvela set u jednosmjernu ulicu.


U drugom setu Riječanke su bile još upečatljivije, nakon 14:7 smeč Mare Štiglić zadržao je do kraja veliku prednost (22:12).


U trećem setu bilo je 6:3, gošće su se potom primakle na 11:10 i povele 17:18. U završnici su imale poen prednosti do 22:23, da bi u konačninici Rijeka s dva vezana poena preko Korace i asa Bakarčić došla do konačne pobjede, lakše od očekivanih. Bila je to zapravo i uspjela generalka za srijedu kada u polufinalu Kupa Hrvatske na Trsat stiže favorit Kaštela. Igračice Gordane Tomić vrebaju svoju priliku i potajno se nadaju iznenađenju, što bi bila poprilična senzacija. No, dok se igra ima i šanse. Igra Rijeke protiv Brda je obećavajuća…


Rezultati 14. kola: Kaštela – Mladost 3:2, Osijek – Dinamo 1:3, Olimpik – Split 0:3, Dubrovnik – Poreč 3:0. Danas: Marina Kaštela – Enna Vukovar.


Poredak: Mladost 38, Marina Kaštela 35, Kaštela 35, Osijek 23, Dinamo 23, Enna Vukovar 22, Split 18, Brda 18, Rijeka CO 17, Dubrovnik 16, Poreč 3, Olimpik 1.


Foto galerija: Superliga odbojkašica: Rijeka CO - Brda 3:0 Foto: Sergej Drechsler