Kup Hrvatske

Odbojkašice Rijeke superiornom partijom protiv Olimpika izborile polufinale Kupa

Denis Frančišković

Riječke odbojkašice su bez većih problema eliminirale Olimpik/Foto Arhiva NL

Riječke odbojkašice su bez većih problema eliminirale Olimpik/Foto Arhiva NL

Riječanke će druge godine zaredom igrati u polufinalu Kupa

Olimpik – Rijeka CO 0:3




RIJEKA  Utakmica 2. kola Kupa Snježane Ušić za odbojkašice: Olimpik – Rijeka CO 0:3 (21:25, 13:25, 16:25). ŠSD Trnsko – Boško Božić Pepsi. Suci: Horvat i Pišćak (obojica Osijek).


OLIMPIK: Cvetković, Kovač, Kožinec, Zec, Mikulić, Pavlović, Stanišak, Jazvić, Šola, Grozdanić, Bilušić, Pavlić, Ivanišević (L), Labaš (L)


RIJEKA CO: Bakarčić, Sulić, Štiglić, Žarković, Gerdević, Juričić, Devčić, Popić, Koraca, Fabris, Volarić (L), Denona (L).




Odbojašice Rijeke Croatia osiguranja bile su uspješne i upečatljive u zaostaloj kup utakmici, bez poteškoća su u Zagrebu matirale Olimpik i izborile polufinale. Među četiri najbolje ekipe plasirala se još ranije Mladost, a ostala dva polufinalista znat će se nakon dvoboja Vukovar – Kaštela i Osijek – Marina Kaštela.


Riječanke su zagrebački ispit odradile superiorno, malo više neizvjesnosti bilo je tek u prvom setu. Serijom 9-1 došle su do prednosti 14:6, da bi se domaće odbojkašice približile na poen zaostatka (15:16). Sredinom druge dionice bilo je 10:17, sredinom treće 7:14…


– Pobijedile smo lakše od očekivanog. Očekivale smo da će ipak biti teže jer im je nastupila Mia Bilušić, pojačanje iz Mladosti, no naše djevojke bile su na visini – kaže Gordana Tomić, trenerica Rijeke CO. – Rekla bih da smo u Osijeku igrali bolje, no on je puno bolja ekipa. Odigrali smo odlično na prijemu i zatvorili njihovu napadačicu iz drugog reda. U drugom setu nam je malo na sredini pao prijem, ali sve drugo bilo je bez greške. Ovo je već treća godina da smo upali u polufinale i dobro je što držimo taj kontinuitet. Pogotovo ove godine jer smo jako mlada ekipa.


Riječanke ovog vikenda igraju četvrtu utakmicu u nizu u gostima i to kod Dinama.


– To će biti malo teža utakmica. Vjerujem da ćemo zadržati uzlaznu putanju igre i forme. Imamo šanse i protiv njih. Pojačali su se s dvije igračice Mladosti koje igraju na dvojnu licencu, tehničarku i dijagonalu, ali nisu nepobjedive – najavljuje Tomić.