Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke se vraćaju domaćem parket, na Trsatu se nadaju bodovima protiv Brda

Denis Frančišković

Jedino nam je upitan nastup Ivone Bakarčić, cijepila se prošli petak protiv korone i ima neke nuspojave, još je boli ruka - rekla je trenerica Gordana Tomić



RIJEKA Ženska odbojka vraća se na Trsat. Prvi put ove godine i nakon četiriju gostujućih utakmice u nizu odbojkašica Rijeke CO pod ravnanjem Gordane Tomić. U dugom nizu izvan trsatskog parketa Riječanke su ostavile zapažen dojam, izuzetak je jedino posljednji ogled s Dinamom.


– Konačno doma, nakon četiriju utakmica i državnog juniorskog prvenstva. Bilo je jako naporno, posebice što se tiče putovanja. I onda se to i osjetilo na ovoj utakmici s Dinamom – potvrđuje trenerica Gordana Tomić. – Nismo imali žara i svježine kao inače, umor je učinio svoje. Nije to opravdanje, ali jednostavno to nije bila ona naša igra. Protiv Osijeka i Olimpika je bilo odlično, protiv Kaštele polovično, puno su bolja ekipa od nas.


Nova šefica struke zasad je zadovoljna cjelokupnom situacijom oko ekipe i kluba.


Priprema i analiza




– Sad je situacija dosta dobra, već dugo vremena nije nitko bio u izolaciji niti pozitivan tako da već mjesec i pol dana treniramo redovito, bez ikakavih problema. Kako sam se osobno uklopila u sve? Pa za treninge nema nikakvih problema, a utakmice Superlige su naravno drugačije. Zahtijevaju više priprema i analize protivnika. Cure su jako dobre, marljive, treniraju redovito. Jako sam zadovoljna s njima. Liga? Imamo tri jače ekipe, Mladost i dvije Kaštele, a ostatak su one koje mogu svaka svaku pobijediti. Možda izuzev Poreča, koji je još dodatno oslabljen – dodaje Tomić.


Na Trsat stižu splitska Brda (19.30), u trećem kolu Riječanke su slavile pod Marjanom 1:3.


– Vrijeme je da uzmemo bodove, ako smo ih dobili u prvom dijelu, nadam se da ćemo i sada odigrati kvalitetno. Jedino nam je upitan nastup Ivone Bakarčić, cijepila se prošli petak protiv korone i ima neke nuspojave, još je boli ruka. Nije igrala niti protiv Dinama i to nam je hendikep – tvrdi trenerica.


Prijem servisa


Naglasak u riječkoj ekipi je na prijemu…


– Jako puno radimo na prijemu. To nam se pokazalo najslabijom točkom. Kad nam ne ide prijem, onda sve drugo pada u vodu, kao i protiv Dinama. Imamo dobar napad, ali ako nam loše krene prijem, malo nas hvata panika. Kad to popravimo, možemo se nositi sa svakom ekipom.


Riječanke će dvije utakmice zaredom odigrati doma, u srijedu u polufinalu Kupa na Trsat stiže favorit Kaštela.


– Imali smo sreće u ždrijebu da igramo doma. Kaštela je odlična ekipa, teško ih je pobijediti, ali nismo bez šansi. Igra se jedna utakmica i na našem terenu, tako da je sve moguće. Cilj je odigrati najbolje što možemo pa ćemo vidjeti što će to donijeti – zaključuje Tomić.