Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke rutinski svladale Olimpik i ostvarile četvrtu uzastopnu pobjedu

Portal Novi list

Tamara Popić, Anja Žarković, Mia Volarić, Andrea Koraca, Mara Štiglić i Nikolina Fabris/Foto Arhiva NL

Tamara Popić, Anja Žarković, Mia Volarić, Andrea Koraca, Mara Štiglić i Nikolina Fabris/Foto Arhiva NL

Riječanke su za tek nešto više od sat vremena igre nadigrale izravne konkurentice u borbi za ostanak i napravile veliki korak prema ostanku ligi



ZAGREB Utakmica 11. kola Superlige odbojkašica: Olimpik – Rijeka CO 0:3 (14:25, 16:25, 23:25). ŠSD Boško Božić Pepsi. Bez gledatelja. Suci: Mijić i Pišćak.


OLIMPIK: Cvetković, Kovač, Ševerdija, Kožinec, Radoš (L), Pavlić, Krišto, Petriško (L), Šola, Kelković, Grozdanić, Pavlović.


RIJEKA CO: Volarić (L), Štiglić, Popić, Koraca, Žarković, Fabris, Bakarčić, Sulić, Kesten, Juričić, Devčić, Aničić.




Odbojkašicama Rijeke CO trebalo je duže da stignu s Trsata do Trnskog nego da ostvare četvrtu uzastopnu prvenstvenu pobjedu. Riječanke su za tek nešto više od sat vremena igre nadigrale izravne konkurentice u borbi za ostanak i napravile veliki korak prema ostanku ligi, odnosno sigurnosti sredine superligaškog poretka.


Riječanke su relativno rutinski dobile prva dva seta dominiravši u svim elementima igre. Nešto više problema imale su tek u trećem setu. Gubile su 20:19, prokockale prednost 22:20, no onda su u završnici prolazima Andreje Korace i Mare Štiglić stigle do 25:23 i glatke 3:0 pobjede koja će puno značiti za podmlađeni sastav trenera Igora Lovrinova u nastavku sezone.