Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke priželjkuju uzvratiti Vukovarkama za poraz iz prvoga dijela sezone

Denis Frančišković

Anja Žarković/Foto Arhiva NL

Anja Žarković/Foto Arhiva NL

Od Vukovarki smo glatko izgubile, ali bit će oslabljene za jednu važnu igračicu - kaže Anja Žarković, jedna od predvodnica mlade riječke ekipe



RIJEKA  Odbojkašice Rijeke CO nastavljaju s ligaškim obvezama, večeras (19.20) će na svom parketu odigrati jednu od četiriju preostalih domaćih utakmica do kraja Superlige. Gost Trsata ekipa je Enna Vukovara, četvrtoplasirani sastav lige koji je u prvom ogledu uvjerljivo slavio (3:0), a Rijeka u svakom setu osvajala po 19 poena. Riječanke ove godine igraju poprilično zapaženo, ali u nekim trenucima po sistemu »toplo-hladno«. U dvije odlične predstave svladale su Kaštelu u Kupu i Brda, potom su posrnule kod Splita nakon jako lošeg otvaranja susreta (2:3).


– Protiv Splićanki smo imali mali veći pad u igri, ali dobro smo trenirale, vjerujem da će cure biti večeras raspoložene – kaže Anja Žarković, jedna od predvodnica riječke ekipe. – Od Vukovarki smo glatko izgubile, ali bit će oslabljene za jednu važnu igračicu. Vjerujem da imamo šansu uzvratiti im za taj poraz.


Motivacijski ekipi Gordane Tomić puno je značio uspjeh u Kupu u kojem je izboreno finale Kupa Snježane Ušić.




– Još ne vjerujemo da smo izbacili Kaštelu. No, to su dva odvojena natjecanja, a nama je prvenstvo ipak prioritet. Ta utakmica nam je pokazala koliko možemo i protiv najboljih. No, ništa bez prave igre. U toj utakmici sve je bilo na pravoj razini, voljela bih kad bismo mogle ponoviti što više takvih utakmica – tvrdi Anja.


Riječanke su u donjem dijelu ljestvice, ali u prilično sigurnoj zoni.


– Dosad smo u prvenstvu napravili i više od očekivanog. Ipak smo jako promijenili ekipu koja je puno mlađa. Nema nekog opuštanja, još ima dosta važnih i zanimljivih utakmica, primjerice gostovanje u Dubrovniku koje bismo trebale riješiti u svoju korist. Nije još gotovo, ali dobro stojimo – dodaje Žarković.


Promjena za cijelu ekipu je i novo-stara »trenerska ruka« Gordane Tomić…


– Ja sam jedna od rijetkih koja dosad nije radila s Gordanom. Mislim da su tu još Bakarčić i Fabris, ali mogu reći sve najbolje. Treninzi su jako dobri, malo drukčija atmosfera, a cure su nekako opuštenije… Kod Lovrinova je strože, treba ipak toliko žena držati na okupu, ha, ha… U svakom slučaju ovo nam je mala promjena, ali opet pozitivna – zaključuje Anja Žarković.