Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke nakon uspješnog starta u Superligi dočekuju favoriziranu Marinu Kaštelu

Katarina Blažević

Tamara Popić/Foto V. KARUZA

Tamara Popić/Foto V. KARUZA

Mislim da možemo iznenaditi, i za Vukovar smo govorile kako su favoriti, a odlične smo odigrale - rekla je kapetanica Tamara Popić



RIJEKA  Odbojkašice Rijeke CO nakon uspješnog starta u Superligi i dviju pobjeda u kojima su osvojile maksimalnih šest bodova (Vukovar i Brda), danas od 19 sati na Trsatu dočekuju aktualne viceprvakinje i osvajačice Kupa, Marina Kaštelu. Najteži, ali i najlakši ispit. Mlada riječka ekipa zaigrat će bez ikakvog pritiska, ipak će na drugoj strani terena biti iskusne protivnice koje se natječu i u MEVZA kupu.


– Prošle sezone protiv Marina Kaštele nije išlo baš u našu korist, radi se o neugodnoj ekipi, a mi moramo dobro servirati i obraniti se da možemo išta poslije odigrati. Imaju visok blok i dobru srednju blokericu. Mislim da možemo iznenaditi, i za Vukovar smo govorile kako su favoriti, a odlične smo odigrale. Ovo će biti još jedna utakmica gdje ćemo dati sve od sebe pa što bude – kaže kapetanica Rijeke CO, 22-godišnja tehničarka Tamara Popić.


Kaštelanke će večeras na Trsat doći s trenerom Goranom Jahurom, koji je zamijenio Milorada Krunića. Igrački su se ovog ljeta pojačale Stelom Vukasović, koja se vratila iz francuskog Amiensa, dok je iz Ribola Kaštele stigla Tamara Đolonga.




– Nisu ista ekipa od prošle godine, promijenile su trenera, kao i dizačicu te korektora, ali i njih dvije su već igrale Superligu tako da nam nisu skroz nepoznate.


Mlađa sestra Popić (starija Astrid je članica Mladosti) sa svoje je 22 godine najstarija igračica u zasigurno jednoj od najmlađih ekipa lige, a u prva su dva kola Riječanke pokazale kako se, bez obzira na godine, neće predati.


– Uspješan start? Nismo mogle poželjeti bolje otvaranje lige jer su svi očekivali i najavljivali borbu za ostanak, iako naravno nećemo ništa prerano govoriti. Sada smo u pozitivnom naletu i danas ćemo se isto »baciti na glave« pa što bude. Zaista smo mlade i borbene, imamo želju dokazati se svima. Možemo »čupati« i vratiti se kada gubimo, što smo pokazele u Splitu. Igramo najbolje što možemo – zaključuje Tamara Popić.