Ključna utakmica

Odbojkašice Rijeke igraju prvu kvalifikacijsku utakmicu za ostanak u Superligi, pobjeda nosi puno toga

Katarina Blažević

Mara Štiglić/Foto M. GRACIN

Mara Štiglić/Foto M. GRACIN

U zadnjem kolu protiv Dinama na Trsatu je bila super atmosfera, i to nam je stvarno puno značilo - rekla je kapetanica Mara Štiglić



RIJEKA  Odbojkašice Rijeke imale su dva tjedna za malo odmora, ali i pripremu uoči utakmica doigravanja za ostanak u Superligi. Riječanke će danas od 18 sati u Dvorani mladosti ugostiti Dubrovnik, prvaka Prve lige, dok je uzvrat na rasporedu za tjedan dana na jugu Hrvatske. Igračice s Trsata nadaju se da će u te dvije utakmice riješiti pitanje ostanka, ali u slučaju da bude izjednačeno, treća se utakmica ponovo igra u Rijeci.


Iako su Riječanke možda na papiru favoritkinje zbog igranja u višem rangu, Dubrovnik definitivno nije bezazlena ekipa. Ove je sezone izgubio tek jedan susret, a do uspjeha ga je odveo iskusni riječki trener Leo Barić, koji je nekada vodio i riječke odbojkašice, žensku i mušku ekipu trofejne Mladosti te je bio i izbornik muške hrvatske vrste. Riječki je stožer stoga dobro upoznat s njegovim radom.


Odlazak u SAD


– Malo ih je teže bilo sada pratiti, ali imamo snimke utakmica, trener je izvukao statistiku i videozapise. S trenerom Barićem nisam radila u Rijeci, ali neke druge igračice jesu. Također, imaju u ekipi jako dobru srednju blokericu Laru Dežulović, koja je već igrala u Superligi. Odlične su im i primačice pa se na to najviše moramo fokusirati – govori 18-godišnja kapetanica riječke ekipe Mara Štiglić, koja Superligu igra već četiri i pol godine.




Sada je došla do najtežeg trenutka jer se prvi put sa suigračicama mora boriti da Rijeka ostane u eliti. Također, ove će joj utakmice doći i kao oproštaj od matičnoga kluba. Američko sveučilište Utah State još je prije nekoliko mjeseci potvrdilo da će Mara iduće akademske godine biti njihova nova igračica.


Poziv navijačima


– Mislim da nema prevelike treme ni panike u ekipi, dobro se pripremamo. Cure iz Dubrovnika navikle su pobjeđivati cijelu godinu, i to je njihov plus. Ali ne mora značiti da će nam to stvarati neke probleme. Mislim da je bolje prvu utakmicu igrati doma, tako ćemo probiti led na svojem terenu i bit će nam lakše. U zadnjem kolu protiv Dinama na Trsatu je bila super atmosfera, i to nam je stvarno puno značilo. Stoga bi bilo lijepo kada bi navijači ponovo došli, a mi ćemo na terenu dati sve od sebe.


Mlada riječka igračica ponovo je uvrštena na popis seniorske reprezentacije koja se okuplja 22. travnja.


– Ako budemo morale igrati treću utakmicu, doći ću na pripreme tjedan dana kasnije. Stoga bi bilo lijepo da to brzo riješimo, ha, ha. Bila sam jako uzbuđena kada sam dobila poziv. Dugo je ljeto i vidjet ćemo što će biti, ali sretna sam – zaključila je Mara Štiglić.