Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke gostuju u Karlovcu kod novakinja u ligi, čeka ih zahtjevna zadaća

Luka Medak

Igor Lovrinov/Foto Arhiva NL

Igor Lovrinov/Foto Arhiva NL

Riječanke su ove sezone u sve tri utakmice odigrale pet setova



RIJEKA  Odbojkašice Rijeke danas u sklopu 4. kola Superlige gostuju u Karlovcu, gdje će od 20 sati igrati protiv ekipe s kojom dijele jednak broj bodova (5). Iako su Karlovčanke nove u Superligi, ove ekipe već su igrale međusobno ljetos na pripremnom turniru u Dvorani mladosti, kada su Riječanke slavile s 2:1 (igralo se na dva dobivena seta).


Uoči ove utakmice, igračice Igora Lovrinova dosad su sva tri ligaška susreta igrale u pet setova te u prva tri kola imaju najviše odigranih setova u ligi. U tim maratonima Riječanke su dva puta slavile, protiv Kaštela i Splita, dok su bile poražene od Enne Vukovar.


Što se tiče Karlovčanki, bez obzira što su novakinje u ligi, pokazale su da nisu ekipa za podcjenjivanje. Nakon što su u prvom kolu poražene 3:0 od Dinama, one su također slavile kod Kaštele s 3:1, kao i protiv Osječanki s 3:2 na domaćem terenu. Trenutačno se nalaze na sedmom mjestu dok je Rijeka šesta, a pobjednik ovog dvoboja vjerojatno će se pridružiti »gornjem domu« prvenstvene ljestvice.