Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke gostuju kod Kaštele, Gordana Tomić debitira na riječkoj klupi

Denis Frančišković

Trenerica u omladinskom pogonu preuzela je vođenje ekipe umjesto Igora Lovrinova, koji se uspješno oporavlja nakon operativnog zahvata na srcu



RIJEKA  Odbojkašice Rijeke CO danas i službeno nastavljaju sezonu Superlige iako je dobar dio njih već odavno u natjecateljskom ritmu. Riječanke su, naime, u nedjelju osvojile drugo mjesto na završnici Prvenstva Hrvatske za juniorke u čemu je važan obol dao velik dio igračica koji igra domaće elitno natjecanje. Večeras od 19 sati Riječanke su gošće Kaštele u zaostaloj utakmici devetoga kola, a naporan i zgusnut ritam nastavljaju s još trima gostujućim utakmicama. Prvo u subotu gostuju u Osijeku, potom kod Olimpika u drugom kolu Kupa u kojem love polufinale, nakon čega gostujuću seriju završavaju utakmicom kod Dinama.


Gordana Tomić


– Sve cure treniraju i nemamo ozlijeđenih. Jedino je problem što s nama na put neće dvije igračice, Bakarčić i Fabris, zbog radnih i fakultetskih obveza – kaže Gordana Tomić, trenerica u omladinskom pogonu, koja je preuzela vođenje ekipe umjesto Igora Lovrinova, koji se uspješno oporavlja nakon operativnog zahvata na srcu. – Od ovih četiriju utakmica najvažnija nam je ona u srijedu protiv Olimpika u Kupu. Nikada nam se nije dogodilo da u dva tjedna imamo četiri gostovanja. Malo je treninga, a puno utakmica.


Gordana Tomić je znano ime riječke i hrvatske odbojke; kao trenerica iz mlađih uzrasta jako je dobro upućena u stanje Rijekine ekipe.




– Teško je uskočiti i voditi ekipu umjesto bilo koga, a posebno umjesto Lovrinova, koji je jedan od najvećih stručnjaka u Hrvatskoj. Moram priznati da postoji mali presing. Cure su odlično odigrale posljednje četiri utakmice, no dobro, većinu sam igračica već trenirala i dobro ih poznajem. A i povremeno sam pomagala Lovrinovu na treninzima. No, nikad dosad nisam vodila ekipu u Superligi. Pomagat će mi Iva Lovrinov, a Emil Baltić će raditi kondicijsku pripremu – zaključuje Gordana Tomić.