Lijepi uspjeh

Odbojkašice Rijeke druge, a odbojkaši Rijeke četvrti na otvorenom juniorskom PH održanom u Zadru

Denis Frančišković

Odbojkašice Rijeke s trenericama Ivom Lovrinov Bernobić i Gordanom Tomić

Odbojkašice Rijeke s trenericama Ivom Lovrinov Bernobić i Gordanom Tomić

Riječanke su u finalu državne smotre, koja je okupila čak 23 ekipe, poražene od Mladosti



RIJEKA Odbojkašice HAOK Rijeka CO osvojile su zapaženo srebrno odličje na završnici prvenstva Hrvatske za juniorke nakon što su u finalu zadarskog okršaja na Višnjiku poražene od zagrebačke Mladosti 0:3 (20:25, 8:25, 12:25). Riječanke, predvođene trenerskim duom Ivom Lovrinov i Gordanom Tomić, ostvarile su uspjeh iznad očekivanja na završnici koja je u posebnim epidemiološkim okolnostima okupila čak 23 ekipe umjesto uobičajenih osam sastava.


U skupini B prvo su pobijedile Kaštel 2:0, potom su poražene od Osijeka 0:2, da bi u osmini finala nadigrale splitska Brdasport 2 s 2:0. U četvrtfinalu su svladale Poreč 2:0, a u polufinalu dobrom izvedbom Split s 3:1.


– Ovo je jedan od većih naših uspjeha, fantastičan u ovim okolnostima. Ranijih godina bili smo favoriti za visok plasman, ove baš i ne – kaže Iva Lovrinov. – Ždrijeb nam se otvorio i super smo to iskoristili. Cure su stasale i uigrane su, sve one već igraju Superligu. Vidi se da imaju samopouzdanja. Osobno sam prezadovoljna.




Mladost je u finalu ipak bila prejaka…


– Finale nije baš bilo kakvo smo priželjkivali, no jako teško igramo protiv Mladosti. A i »mladostašice« nas rijetko kad podcijene. Mi bi stvarno morali ponuditi nekih 150 posto od sebe da im pariramo. No, mi smo odigrali jednu fantastičnu utakmicu u polufinalu, punu uspona i padova te nas je to dosta psihički i fizički potrošilo za nešto više u finalu.


Završnica je bila nikad brojnija, a otvaranje je donijelo poraz od Osijeka u skupini.


Odbojkaši Rijeke s trenerom Andrejom Burićem i pomoćnikom Markom Crnkovićem

Odbojkaši Rijeke s trenerom Andrejom Burićem i pomoćnikom Markom Crnkovićem


– Prvenstvo je bilo »otvorenog« tipa, bez nositelja, bez ikakve prednosti… Imali smo jako tešku skupinu, protiv Osijeka nije bilo kalkulacija, ali nismo još bili dosegnuli pravu razinu igre. Polufinale je bilo za pamćenje, odigrali smo super, posebno u primačkom dijelu. Ljudi koji su uspjeli pogledati tu utakmicu baš su je pohvalili što nam je jako drago.


U pojedinačkom dijelu dodjele nagrada Mara Štiglić je proglašena najboljom napadačicom.


– Potpuno zasluženo. Vidi se to iskustvo Superlige i jakih seniorskih utakmica. Cure su jako mlade, ali igrački su već stasale – zaključuje Iva Lovrinov.


Poredak: 1. Mladost, 2. Rijeka CO, 3. Split, 4. Olimpik, 5. Osijek, 6. Marina Kaštela…


Odbojkaši Rijeke četvrti

I odbojkaši Rijeke stigli su do završnice juniorskog PH-a u Zadru, bronca im je izmakla u dramatičnom petom setu protiv Medicinar Trnja (3:2; 25:23, 15:25, 25:20, 24:26, 14:16). Riječani su u polufinalu poraženi od kasnijih prvaka Ribola Kaštele (3:0), prethodno su u skupini svladali Croatiju (2:0) i Mursu (2:1), a jedini poraz u skupini doživjeli su od Mladosti (2:0).


Trener Andrej Burić u Zadru je raspolagao sljedećim igračima: Colnar, Stanić, Markovski, Čargonja, Dassouki, Maglica, Marković, Banović, Mičetić, Žeželić. (I. VO.)