Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke doživjele bolan poraz od Dinama i prokockale šanse za plasman u doigravanje

Portal Novi list

Ana Mioč/Foto M. LEVAK

Ana Mioč/Foto M. LEVAK

Riječankama je za pobjedu na Dinamom trebalo jednog od najboljih izdanja ove sezone, kao što je to bio slučaju u prvom dijelu sezone kada su slavile na Pešćenici, umjesto toga dogodila se ispoprosječna partija s premalo raspoloženih igračica

Rijeka CO – Dinamo 0:3




RIJEKA Utakmica 21. kola Superlige odbojkašica: Rijeka CO – Dinamo 0:3 (21:25, 23:25, 20:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 50. Suci: Ivković i Perajica (Split).


RIJEKA CO: Štiglić, Žarković, Gregorović, Trcol, Popić, Koraca, Brkičić, Mioč, Pavačić, Aničić, Francetić, Volarić (L), Smojver (L).


DINAMO: Antunović, Banko, Volmut, Deak, Tomić, Mihaljević, Jularić, Makovac, Pelin, Petrović, Kovač, Pekvarić, Martić (L), Matić (L).




Odbojkašice Rijeke doživjele su bolan poraz od izravnih konkurentica za plasman u doigravanje i svoje šanse za ulazak među prve četiri ekipe, koje će dobiti produžetak sezone, svele na tešku matematiku. Riječanke moraju dobiti obje preostale utakmice (zaostalu protiv Dubrovnika i u Osijeku), te se pritom nadati da će Vukovarke na domaćem parketu u posljednjem kolu ispustiti sva tri boda protiv Kaštele. Puka teorija…


Riječankama je za pobjedu na Dinamom trebalo jednog od najboljih izdanja ove sezone, kao što je to bio slučaju u prvom dijelu sezone kada su slavile na Pešćenici, umjesto toga dogodila se ispoprosječna partija s premalo raspoloženih igračica što su kvalitetne gošće objeručke prihvatile i iskoristile. Igračice trenera Igora Lovrinova su unatoč tome u sva tri seta imali periode igre koji su naslućivali mogućnost preokret.


U prvom setu su se držale do 18:18, u drugom vodile 14:12 pa se nakon serije dobrih servisa Nike Jularić našle na “minus četiri” (14:18), a onda opet došle do 21:22. Jedna lopta Andreje Korace zamalo je izašla izvan granica igrališta, a kod 23:24 jedan servis zapeo u vrh mreže. I treći set je imao naznake riječkog buđenja. Domaće su vodile 18:17. Ana Mioč je izbacila jedan smeč u aut za dva poena prednosti, pa dvaput nije prošla Mara Štiglić. Na kraju je Andrea Mihaljević svojim snažnim servisima odradila završni posao za veliku radost Zagrepčanki na trsatskom parketu.