Superliga odbojkašica

Odbojkašice Rijeke danas moraju svladati Split ako žele zadržati šanse za ostankom

Katarina Blažević

Krešimir Jurić i igračice Rijeke/Foto Arhiva NL

Krešimir Jurić i igračice Rijeke/Foto Arhiva NL

Velik imperativ su pobjede u obje utakmice i nadam se pozitivnom ishodu - rekao je trener Jurić čiji sastav nakon Splita čeka gostovanje kod Brda



RIJEKA  Odbojkašicama Rijeke slijede dvije utakmice koje će, po svemu sudeći, odlučiti njihovu ovosezonsku superligašku sudbinu. Riječanke danas u Dvorani mladosti (17 sati) ugošćuju Split, posljednjeplasiranu ekipu lige, a već ovoga vikenda u goste idu kod pretposljednjih Brda. Split na dnu ima tek tri pobjede, Brda jednu više, Don Bosco je na desetom mjestu s pet pobjeda, a Rijeka deveta sa šest pobjeda.


Ali, problem za Rijeku predstavlja činjenica da ove sezone iz lige direktno ispadaju dvije posljednjeplasirane ekipe, dok deseta na ljestvici ide u doigravanje s prvakinjama Prve lige. I kada se uzme u obzir da su se Brda pojačala tijekom zimske pauze i u šest utakmica ove kalendarske godine upisala četiri pobjede, igračicama trenera Krešimira Jurića neće biti lako. Čak i ako upišu obje pobjede ovoga tjedna, još uvijek će postojati šansa da završe na desetom mjestu i put ih odvede u doigravanje za ostanak… Nakon gostovanja kod Brda, Rijeka još igra s Ribola Kaštelom, Kelteksom i Dinamom, redom favoritima.


– Da, velik imperativ su pobjede u obje utakmice i nadam se pozitivnom ishodu. Idemo stepenicu po stepenicu, prvo moramo riješiti Split. Riječ je o također mladoj ekipi koja nije imala promjene u sastavu u zadnje vrijeme. S druge strane, Brda su se jako pojačala i postali su neugodni svakoj ekipi u Superligi. Svejedno se nadam i vjerujem u pozitivan ishod. Od početka godine lišeni smo za nastup Lane Francetić, ali sada bi nam na toj poziciji trebala pomoći Natalia Tomić – kaže trener odbojkašica Rijeke Krešimir Jurić.




Nekako se čini kako je ozljeda važne karike Lane Francetić i usmjerila negativan niz Riječanki. Sve je počelo iznenađujućim gubitkom bodova od Don Bosca početkom veljače, otkada su povezale još četiri poraza.


– Prije Don Bosca smo na gostovanju kod Vukovara upisali pobjedu, a isto nismo imali Lanu u sastavu. Protiv Don Bosca bih rekao da sam i ja malo pogriješio, bile su tu i neke maturalne zabave, niz nesretnih okolnosti… Ne možemo djevojkama zabraniti odlazak na maturalnu, ne bi bilo pošteno.


Danas bi trebala pomoći i Natalia Tomić.


– Nadam se da će Natalia nastupiti. Bilo je tu svega u zadnje vrijeme, i ozljeda i bolesti, nije nas baš mazilo zdravstveno stanje. Ali, što je, tu je, od plakanja nema ništa – zaključio je Jurić.