Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke za nešto više od sat vremena čiste igre poraženi kod favoriziranih Osječana

Portal Novi list

Teo Mičetić/Foto V. KARUZA

Teo Mičetić/Foto V. KARUZA

Gosti su držali priključak u dijelu prvoga i trećega seta, možda su uz malo više prisebnosti i koncentracije mogli u te dvije dionice odvesti setove u malo napetije vode

Mursa – Rijeka 3:0




OSIJEK Utakmica 12. kola Superlige odbojkaša: Mursa – Rijeka 3:0 (25:20, 25:15, 25:20). Dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 100. Suci: Gerić i Pišćak.


MURSA: Bogdanović, Škugor, Kraljević (L), Da Silva, Majer, Junaković, Busak-Vidaković (L), Vuković, Đirlić, Lyzanets, Garchet, Marquez.


RIJEKA: Čargonja, Krmpotić, Mičetić, Maglica, Dukić, Smiljanić (L), Đulović, Lasić, Babić, Žeželić.




Nešto više od sat vremena čiste igre trebalo je vodećoj momčadi Superlige da upiše očekivanu pobjedu nad riječkim sastavom. Riječani su pružili otpor u granicama svojih trenutnih mogućnosti. Gosti su držali priključak u dijelu prvoga i trećega seta, možda su uz malo više prisebnosti i koncentracije mogli u te dvije dionice odvesti setove u malo napetije vode.


Opet, i da su u tome uspjeli teško je bilo očekivati da mogu osjetnije “naštetiti” objektivno puno kvalitetnijim domaćinima. Za Riječane drugi dio prvenstva počinje iduće subote kada dočekuju Varaždin. Nakon toga gostuju u Sisku. U ta dva ogleda se mogu  nadati prvim bodovima i pobjedama uoči polufinala Kupa koje na Trsat donosi upravo favorizirane Osječane.