Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke za 77 minuta igre svladali Sisak i uplovili u superligašku luku spasa

Ivan Volarić

Teo Mičetić/Foto M. LEVAK

Teo Mičetić/Foto M. LEVAK

Riječani su protiv Siska ostvarili presudnu pobjedu u borbi za ostanak

Rijeka – Sisak 3:0




RIJEKA   Utakmica 20. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Sisak 3:0 (28:26, 25:22, 25:19). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Pihler i Kramar-Šandl.


RIJEKA: Baić, Stipanović, Banović, Kupsjak, Žeželić, Hatežić (L), Banko (L), Dukić, Mičetić, Maglica, Smiljanić, Pavlović.


SISAK: Šarar, Duraković, Kolarec, Senčar, Šarčević (L), Alić, Grbavica, Vakufac, Bartol, Blažević, Cota, Basta (L), Jakoliš.




Odbojkašima Rijeke trebalo je 77 minuta igre da bi svladali Sisak i ostvarili presudnu pobjedu na putu do ostanka u superligaškom društvu. Riječani su ovom pobjedom dva kola prije kraja prvenstva zadovoljili i teoretske izglede. Iako konačnih 3:0 u setovima sugerira laganu zadaću Riječani su tek u završnicama setova uspjeli u potpunosti slomiti dobar otpor Sišćana.


U prvom setu Riječani su spasili tri set lopte da bi blokom Frana Pavlovića i prolazom raspoloženog Tea Mičetića stigli do početnog vodstva. U drugom setu igralo se poen za poenom sve do same završnice. Kada je Teo Mičetić prošao za 23:20 postalo je jasno da će i drugi set otići na riječku stranu. Fran Pavlović samo je potvrdio takve pretpostavke iskoristivši prvu set loptu.


U trećem setu gosti su s četiri uzastopna poena stigli na 17:17. Riječki odgovor bio je rječit. Sandro Dukić prošao je za 22:18, Teo Mičetić za 24:19, a gosti su meč loptu izbacili izvan granica igrališta za riječko slavlje na trsatskom parketu.