Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke večeras protiv Varaždinaca priželjkuju reprizu susreta četvrtfinala Kupa protiv istog suparnika

Ivan Volarić

Trener Velimir Liverić i igrači Rijeke/Foto V. KARUZA

Trener Velimir Liverić i igrači Rijeke/Foto V. KARUZA

Varaždinci su dobra momčad, pokazali su i u Kupu da imaju kvalitetu, međutim, isto tako smo mi sastav koji uz odgovarajući angažman može dobiti većinu suparnika u ligi - tvrdi trener Velimir Liverić



RIJEKA  Odbojkaši Rijeke nakon uvodnog i očekivanog poraza od favorizirane Mursa danas (17 sati) igraju prvi domaći susret u drugom dijelu sezone Superlige. Gost Trsata je Kitro Varaždin, sastav protiv kojeg su Riječani krajem prošle godine pomalo iznenađujuće izborili plasman u polufinale Kupa. Bila je to prava odbojkaška ljepotica, utakmica puna preokreta i tenzija te jasan pokazatelj u kojem smjeru moraju ići odabranici Velimira Liverića u današnjoj utakmici.


– Uvijek napominjem da su borbenost i zalaganje ključni, a u toj utakmici smo u tom dijelu bili onakvi kakvi bismo stalno trebali biti – govori Liverić. – Varaždinci su dobra momčad, pokazali su i u Kupu da imaju kvalitetu, međutim, isto tako smo mi sastav koji uz odgovarajući angažman može dobiti većinu suparnika u ligi. Zapravo, sve momčadi u ligi su, osim Murse i Mladosti, tu negdje po kvaliteti.


Riječani su na domaćem parketu posljednji poraz upisali još početkom studenoga, nakon toga su nanizali nekoliko pobjeda i dobrih partija. Osječki poraz u tom smislu sigurno neće ništa poremetiti.




– Nismo izgledali loše u Osijeku. Bilo je OK. Uostalom, držali su u većem dijelu utakmice na parketu prvu postavu, što dovoljno govori. Naša želja je u nastavku sezone uzeti još pet, šest bodova i tako se osigurati od borbe za ostanak. Varaždin je prva prilika. Bitno je da pružimo sve od sebe, u tom slučaju imat ćemo svoje šanse – rekao je Liverić.