Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke večeras na Trsatu igraju ključnu utakmicu za ostanak u Superligi

Ivan Volarić

Velimir Liverić/Foto V. KARUZA

Velimir Liverić/Foto V. KARUZA

Znamo što nam donosi pobjeda - kaže trener Liverić



RIJEKA  Bogata i trofejna povijest riječke odbojke vjerojatno ne pamti dan u kojem oba gradska superligaša u Dvorani mladosti igraju ključne utakmice za ostanak u društvu najboljih. Nakon odbojkašica, svoj »kvalifikacijski« susret za očuvanje superligaškog statusa igraju i odbojkaši Rijeke, koji će od 20 sati ugostiti pretposljednji Sisak. Računica je jasna: Riječanima pobjeda donosi siguran ostanak neovisno o ishodima posljednja dva kola.


– Moramo nastaviti s igrama kao u posljednje vrijeme. Kao protiv Splita prošle subote s tim da u ključnim trenucima moramo zadržati koncentraciju i izbjeći pogreške. Tu je bit priče. Znamo što nam donosi pobjeda. Siguran ostanak. Imamo dva boda više i utakmicu manje od pretposljednjeg Splita te bolji set količnik. Dakle, pod uvjetom da Split pobijedi i u preostale dvije utakmice, a mi nakon Siska upišemo dva poraza, mi ćemo biti u prednosti – govori Velimir Liverić, trener riječkih odbojkaša, koji su u posljednje vrijeme u dobroj formi. U posljednjih pet utakmica ostvarili su tri pobjede i dva tijesna poraza.


– Igramo OK, ali na trenutke nam nedostaje »točka na i«. Napravimo nekoliko vezanih pogrešaka koje znaju biti kobne. Međutim, igramo doma, bit ćemo odmorniji. I spremniji. Smiljanić prije Splita nije trenirao, Dukić je odradio samo jedan trening. Treba samo razmišljati o prvom idućem poenu, ne o tome da nešto moramo. Ništa se ne mora – dodao je Liverić, koji je nakon utakmice u Splitu najavio žalbu na nastup Igora Omrčena, trenera-igrača domaćih.




– Omrčen ne može biti trener i igrač u istoj sezoni na temelju Pravilinika o registraciji trenera, ali i Propisnika natjecanja. To jednostavno nije u redu. Mi ćemo svoju žalbu poslati, a u Savezu što odluče – odluče. Omrčen je već odigrao nekoliko utakmica ove sezone, a prethodno je izvukao trenersku licencu i vodio momčad. Primjerice, nedavno u Rijeci. Isto tako, smatram da je promjenu sustava natjecanja u Superligi (ispadaju posljednja dva sastava jer se liga skraćuje op.a) trebalo najaviti klubovima ranije, a ne na Skupštini dan prije početka prvenstva. I onda imamo situaciju da prvak Prve lige kod odbojkašica, vjerojatno Dubrovnik, mora igrati kvalifikacije za Superligu. Ne možeš donositi odluke od danas do sutra, promjene sustava natjecanja moraju se najaviti godinu dana unaprijed – zaključio je Liverić.