Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke protiv Centrometala traže nove pomake u igri i potvrdu dobre partije iz Slavonskog Broda

Ivan Volarić

Velimir Liverić, trener Riječana/Foto Arhiva NL

Velimir Liverić, trener Riječana/Foto Arhiva NL

Idemo dalje našim putem. Cilj je smanjiti broj pogrešaka kroz utakmicu i tražiti nove pomake u igri – rekao je trener Velimir Liverić



RIJEKA Odbojkaši Rijeke današnjim ogledom protiv Centrometala (Dvorana mladosti, 17 sati) otvaraju seriju od triju domaćih utakmica u idućih mjesec dana. Riječani su nakon utakmice protiv ekipe iz Črečana jedno kolo slobodni pa im na trsatski parket dolaze Varaždin i Mladost. Protiv favoriziranih Zagrepčana se pomlađena riječka ekipa teško može nadati iznenađenju pa im u takvom rasporedu snaga preostaju Varaždin i Centrometal kao suparnici protiv kojih možda mogu do prvih proljetnih bodova. Doduše, trener Velimir Liverić uoči današnjeg ogleda ima velikih kadrovskih problema.


– Oba tehničara ne treniraju s nama cijeli tjedan. Jedan ima probavnih smetnji, drugi ima školske obaveze pa se bojim da ćemo morati posegnuti za mlađim kadetom Teom Mičetićem. Mogao bi početi utakmicu, očito nećemo imati druge – govori Liverić, koji će ionako mladu ekipu po svemu sudeći morati silom prilika dodatno pomladiti.


Riječka momčad prošloga vikenda u Slavonskom Brodu bila je nadomak prvog proljetnog boda.




– Izgledali smo OK, bili smo blizu pobjede. Ne mogu reći da nije bilo dobro, pomaci su bili vidljivi. Platili smo u konačnici ceh mladosti, mladi igrač teško mogu ključne lopte riješiti u svoju korist. Ali dobro, zadovoljan sam. Osim toga, drugi dan su mlađi igrači koji nastupaju i za Rijeku II dobili Mlaku u Drugoj ligi, što je također dobar pokazatelj jer smo stalno gubili od njih – naglašava trener riječkih odbojkaša.


Centrometal je prijašnjih godina bio »crna mačka« za Riječane i to za puno iskusniju ekipu koja je pucala na sam vrh superligaške ljestvice.


– Iskusna ekipa, u odnosu na prošlu sezonu, pojačala se dvama igračima. Dobra su ekipa, prvi su vrhu i nama uvijek neugodni. Međutim, idemo dalje našim putem. Cilj je smanjiti broj pogrešaka kroz utakmicu i tražiti nove pomake u igri – rekao je Liverić.