Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke priželjkuju pobjedom protiv “fenjeraša” zaključiti prvi dio sezone

Ivan Volarić

Kristijan Smiljanić/Foto Arhiva NL

Kristijan Smiljanić/Foto Arhiva NL

Idemo na pobjedu i pritom ne podcjenjujemo Rovinjane jer dobili su nekoliko iskusnih igrača - kaže Kristijan Smiljanić, libero riječke momčadi



RIJEKA Odbojkaši Rijeke večeras (18.30 sati) se nakon više od mjesec dana vraćaju domaćim obavezama. Riječani u posljednjoj utakmici polusezone dočekuju posljednjeplasirani Rovinj i to nakon što su odradili čak četiri uzastopne gostujuće utakmice (uključujući i kup), te pritom jedno kolo »voljom rasporeda« bili slobodni. Istina, u sve te tri-četiri utakmice Riječani su doživjeli poraze, no u najmanje tri utakmice rezultat je mogao vrlo lako otići i na njihovu stranu kao protiv Centrometala (3:2), Varaždina (3:2) ili u četvrtfinalu Kupa protiv – Splita (3:1). Baš taj posljednji ogled na Poljudu donio je dosta gorčine u riječke redove, bilo je tu svega pomalo…


– Baš svega pomalo… – govori Kristijan Smiljanić, libero riječke momčadi, svojedobno i član hrvatske reprezentacije. – Nakon svega onoga što se zbivalo krajem prvoga seta, dobili smo ih u drugom i trebali smo nastaviti dalje tim ritmom. Bilo bi nam lakše da smo dobili prvi set, no da smo nastavili igrati kao u drugom, onda nam taj prvi set ne bi igrao ulogu. Meni je iskreno bilo teško igrati nakon svih tih situacija, a mogu misliti kako je bilo mladim igračima koji imaju manje iskustva od mene.


Rovinj je posljednji na ljestvici, dakle »protivnik po mjeri« za završiti polusezonu i godinu – pobjedom.




– Idemo na pobjedu i pritom ih ne podcjenjujemo jer dobili su nekoliko iskusnih igrača. Idemo maksimalno da uspjehom završimo ovaj dio sezone i kalendarsku godinu.


Riječani su ljetos izgubili nekoliko važnih igrača, ekipa je doživjela dosta promjena, a u klubu su se odlučili na promociju mladih igrača, koji su dobili priliku za prvoligaški iskorak.


– Mladi igrači su jako puno napredovali i to se vidi u odnosu na prvu utakmicu. Njima nedostaje iskustva. Treniraju neki i po dvaput na dan, ali iskustvo se ne može dobiti kroz treninge, već isključivo kroz utakmice. Napredak je vidljiv. Zadovoljan sam polusezonom, volio bih da imamo više pobjeda, ali kako je moglo biti – zadovoljan sam.


Trener Liverić je poručio da je cilj sredina ljestvice, no kada se okrene raspored i otvori se više domaćih utakmica, Riječani se možda mogu uključiti i u borbu za prve četiri pozicije.


– Lakše je kada igramo na domaćem parketu, naša dvorana je ipak naša dvorana i vjerujem da će biti lakše kada budemo više utakmica igrali na domaćem terenu – rekao je Smiljanić.