Superliga odbojkaša

Odbojkaši Rijeke poraženi od Rovinja nakon pet setova na oproštaju od sezone

Ivan Volarić

Luka Lasić i Sandro Dukić u riječkom bloku/Foto M. LEVAK

Luka Lasić i Sandro Dukić u riječkom bloku/Foto M. LEVAK

Riječani su svojim najvjernijim pristalicama servirali dugometražnu, dvosatnu odbojkašku priredbu s nesretnim završetkom



RIJEKA Utakmica 22. kola Superlige odbojkaša: Rijeka – Rovinj 2:3 (25:22, 15:25, 22:25, 25:20, 7:15). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Jukić i Ivković.


RIJEKA: Gerometta, Krmpotić, Vlah (L), Maglica, Lasić, Banović, Maras, Dukić, Smiljanić, Banko (L), Žeželić, Mičetić, Đulović.


ROVINJ: Fatorić, Kovačević, Janko, Šetić, Matić (L), Milić, Sponza, Šuligoj, Preden.




Odbojkaši Rijeke ipak nisu uspjeli pobjedom zaključiti još jednu superligašku sezonu. Svojim najvjernijim pristalicama servirali su dugometražnu, dvosatnu odbojkašku priredbu s nesretnim završetkom. Domaći su imali problema s ozljedama nekolicine bitnih igrača (Babić, Čargonja…), trener Velimir Liverić bio je prisljen improvizirati na nekoliko pozicija u postavi i sve to se osjetilo na igri Riječana. Gosti su pak doputovali u Rijeku s devetoricom hrabrih i odvažnih koji su na kraju pokazali više mirnoće i koncentracije u odsutnim trenucima.


Doduše, imali su Rovinjani i 2:1 u setovima, te vodstvo u četvrtom setu. No, Riječani se nisu predavali. Lasić i Smiljanić su pogodili za 16:16. Na to se nadovezao blok Maglice, promašaj gostiju, pa Mičetićev i Dukićev prolaz za 20:16. Krmpotić je blokom donio prvu set loptu koji su gosti izbacili u aut za odlazak u peti set koji u potpunosti protekao u znaku gostiju. Kao da su se Riječani energetski ispraznili nakon furiozne završnice četvrtog seta…