Kup Hrvatske

Odbojkaši Rijeke poraženi na Poljudu uz vrlo slabo suđenje Šibenčana, pocrvenili Dukić i trener Liverić

Ivan Volarić

Velimir Liverić, trener odbojkaša Rijeke/Foto Arhiva NL

Velimir Liverić, trener odbojkaša Rijeke/Foto Arhiva NL

Teško se oteti dojmu da je utakmica uz ravnopravniji sudački tretman vrlo lako mogla otići i u drugom smjeru... 

SPLIT – RIJEKA 3:1




SPLIT  Četvrtfinale Kupa Hrvatske za odbojkaše: Split – Rijeka 3:1 (32:30, 18:25, 25:16, 25:13). Dvorana na Poljudu. Bez gledatelja. Suci: Špadina i Ninić (Šibenik).


SPLIT: Klisović, Krivić, Čaplja, Ćosić, Glaurdić, Kulušić, Karaula, Sabljić (L), Ličina, Omrčen, Gudelj, Dell Orco.


RIJEKA: Stanić, Maglica, Banko, Smiljanić (L), Colnar, Lasić, Dukić, Vojak, Marković, Čargonja.




Odbojkaši Rijeke oprostili su se od Kupa Hrvatske, doživjeli su poraz na Poljudu nakon kojega će sasvim sigurno u njihovim redovima ostati jako puno gorčine. Sudački dvojac Špadina – Ninić bio je blago rečeno neuvjerljiv. Riječani su u ključnim trenucima prvoga seta ostali bez Sandra Dukića. Dobio je crveni karton (isključen do kraja seta) nakon što ga je Karaula na mreži gurnuo rukama u prsa. Verbalni duel nakon jedne sporne odluke. Za njim je ubrzo s klupe morao i Velimir Liverić.


Riječani su na kraju završili utakmicu bez trenera, jer Liverić je početkom četvrtog seta po drugi put pocrvenio. Ovoga puta bez prava na povratak. U odbojci se to ne događa baš tako često, posebno ne tako iskusnom treneru kao što je Liverić. Teško se oteti dojmu da je utakmica uz ravnopravniji sudački tretman vrlo lako mogla otići i u drugom smjeru…